Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Anglia

Sa recunoastem: Anglia nu e neaparat o tara “turistica”. OK, multi viziteaza Londra (care e un oras fabulos) dar dincolo de capitala, la prima vedere nu prea ai sti incotro sa te indrepti pentru a vedea locuri interesante. Si totusi, Anglia este o tara in care poti descoperi peisaje superbe, sate pitoresti si taramuri istorice. Sa aruncam o privire asupra a zece atractii turistice din Anglia.

Iar dacă ajungi pe meleaguri britanice, în vacanță sau în orice fel de călătorie, ai aici cele mai bune hoteluri din Anglia!

Brighton

brighton
Brighton / Foto: Canva Photos

Aflat pe coasta Sussex, Brighton este o statiune populara inca din secolul 19. Practic, este cea mai cunoscuta statiune a britanicilor, atunci cand vine vorba de plaja. Se afla aproape de Londra, faleza e impanzita cu case in stil victorian care ofera cazare iar vizitatorii se delecteaza cu plimbari de-a lungul plajei si cu admirarea traditionalelor gradini englezesti. Mai mult, orasul are o viata de noapte vibranta, fiind frecventat de multe vedete din lumea cinematografiei sau a sportului.

Lake District

Lake-District

The Lake District este cel mai mare parc national al Angliei, o regiune muntoasa cunoscuta pentru traseele sale, lucru rar intalnit in Albion. Zona e extrem de populara, atragand mai mult de 15 milioane de vizitatori anual. Parcul include, evident, cel mai inalt varf muntos din Anglia, Scafell Peak (978 m) si cel mai lung lac, Windermere. Daca drumetiile montane nu-s pe placul tau, te poti relaxa pe drumurile line dintre vai, citind, poate, versurile poetului William Wordsworth (nascut aici in sec 19) sau luand un pitoresc tren cu aburi care face plimbari prin regiune.

St. Ives

St Ives
St.Ives / Foto: iancool

Localizat pe coasta, St. Ives a fost, initial, un sat de pescari si a ramas unicul port din sud-estul Angliei (in Cornwall). Azi, pitoreasca localitate de 12.000 de locuitori a devenit o statiune de vacanta foarte populara, primind titlul de Cel mai bun oras de pe malul marii din UK, in 2010 si 2011. Incalta niste pantofi confortabili si urca pe dealurile din apropiere sau plimba-te pe stradutele pietruite pe care se intind case frumoase, buticuri si galerii de arta.

Bath

Bath
Bath / Foto: PocholoCalapre

Bath isi trage numele de la ceea ce era de fapt, atunci cand a fost fondat de catre romani, in anul 60. Romanii au construit aici mai multe bai amplasate pe locul unor izvoare termale. Orasul si-a castigat popularitatea in anii in care la putere se afla regele George si cand nobilimea venea aici sa se relaxeze. Pe langa faptul ca a devenit cunoscut pentru apele sale termale, orasul e un excelent exemplu de arhitectura georgiana. In plus, astazi este o scena culturala binecunoscuta, cu teatre in aer liber, spectacole, festivaluri etc. Restaurantele de buna calitate vin sa completeze imaginea unui oras care este, totodata, un bun loc de plecare pentru a vizita structura monolitica de la Stonehenge.

Cambridge

cambridge

Cambridge e un oras istoric, aflat la circa 80 km nord de Londra, casa a celebrei universitati cu acelasi nume, unul dintre cele mai cunoscute locuri de invatamant din intreaga lume. Orasul a fost fondat in 1209 iar studentii universitatii constituie aproape 20% din populatia de 123.000 de locuitori. Dupa ce faci turul universitatii, vei dori sa faci o plimbare cu barca pe River Cam, sa vizitezi muzeul Fitzwilliam, cu multe lui colectii de antichitati, sau sa faci o plimbare pe Mathematical Bridge, podul despre care se spune ca e mai frumos decat cele din Venetia.

Coasta Jurassica

Jurassic Coast
Coasta Jurasică / Foto: cswmoffat

Cautatorii de fosile vizeaza Coasta Jurassica, aceasta portiune dintre Bournemouth si Exmouth, cu roci care dateaza de acum 185 milioane de ani, cand continentele s-au separat. Muzeele din zona explica aceste lucruri in detaliu. Chramouth e cel mai bun loc de aici in care sa gasesti fosile. Te poti plimba de-a lungul plajelor sau poti vizita micutele orase din zona, fiecare avand propriul lui farmec.

Oxford

Oxford
Oxford / Foto: Canva Photos

Celebra localitate dateaza din vremurile Angliei saxone, cand era cunoscuta drept Oxenaforda, sau locul in care boii traversau un rau. Azi e cunoscuta datorita celei mai vechi universitati in care se vorbeste limba engleza din lume, care s-a infiintat in secolul 12. Dar nu numai universitatea merita vizitata aici ci si castelele din zona, catedrala crestina, si altele asemenea. Datorita faptului ca la Oxford vin sa studieze studenti din intreaga lume, orasul a devenit un univers multicultural.

York

York
York / Foto: Canva Photos

York e un oras-cetate cu un imens patrimoniu cultural, localizat pe locul de conjunctie a raurilor Foss si Ouse. Sunt multe atractii turistice in York. Una dintre acestea este York Minster, o catedrala din piatra ce adaposteste cateva remarcabile opere de arta. O alta este turnul medieval Clifford, construit de Henric al III-lea, in secolul 13, un loc excelent pentru a te bucura de superbele panorame din jurul orasului.

Stonehenge si Avebury

stonehenge
Stonehenge / Foto: TheDigitalArtist / Pixabay

Stonehenge este una dintre cele mai populare atractii turistice ale Angliei. Un monument preistoric ce se afla in Wiltshire, inca invaluit in mister. Se presupune ca el s-a format acum 2500 de ani, prin aducerea de bolovani uriasi din Tara Galilor si Marlborough Down de catre oamenii din Neolitic si Epoca de Bronz. Cu toate acestea, e greu de crezut ca pietre de o asemenea marime si greutate au putut fi carate si asezate in acele pozitii de catre oameni care nu aveau o tehnica speciala. O calatorie la Stonehenge trebuie combinata cu vizitarea sitului preistoric de la Avebury, aflat la nord, un portal megalitic circular.

Avebury
Avebury / Foto: fotoVoyager

Londra

Londra
Londra / Foto: Canva Photos

Cand vine vorba de capitala Marii Britanii, nici un epitet nu e potrivit pentru ceea ce reprezinta acest oras grandios, prin istoria, cultura si maretia sa. Sunt atat de multe lucruri de vazut si facut in Londra incat e greu sa le trecem in revista acum. De la Westminster Abbey la Palatul Buckingham, cu schimbarea de garda cu tot, de la Knightsbridge la Turnul Londrei, de la strazile de shopping la cartierele boeme, aproape totul merita experimentat si savurat. Nu uita nici de pub-urile celebre ale orasului, cu cantarile live care iti vor merge la suflet.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase sate din Anglia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!