Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Polonia

Polonia. O tara care a strabatut secole grele, pline de conflicte, pentru a ajunge in zilele noastre o natiune independenta si moderna. Cei care viziteaza Polonia ii descopera cu entuziasm cultura bogata, peisajele extraordinare, cladirile istorice si gastronomia savuroasa. Iata in continuare doar zece dintre cele mai frumoase locuri si obiective turistice de vizitat in Polonia.

10. Castelul Wawel

http://www.flickr.com/photos/cecphotography/6281990824/

Oamenii au trait pe locul pe care a fost construit castelul Wawel inca din era paleolitica. Castelul in sine, aflat in Cracovia, a fost construit in secolul 14, la comanda monarhului polonez Cazimir al III-lea cel Mare. Ridicat in stil gotic, Wawel gazduieste cea mai bine conservata piesa a Coroanei Poloneze, legendara sabie Szczerbiec, folosita la ceremoniile de incoronare a regilor Poloniei, din 1320 pana in 1764. Decorata cu simboluri si motive florale, sabia are manerul crestat, de aici tragandu-i-se si numele (“sabia crestata”).

9. Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau

Ovizita la Auschwitz-Birkenau e o experienta care greu se poate transcrie in cuvinte. Dimensiunea imensa a fostului lagar de concentrare nazist e primul lucru care te “loveste”, pe masura ce te apropii de intrarea in muzeul din Oswiecim. Amenajat in memoria celor peste 1,1 milioane de victime naziste care si-au gasit sfarsitul aici in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Auschwitz-Birkenau a fost vizitat de peste 25 milioane de oameni.

8. Tinutul lacurilor Masurian

masurian

Aceasta salba de lacuri e situata in zona dintre bazinul de jos al fluviului Vistula si granita cu Lituania. Mai mult de 2000 de lacuri, conectate printr-un sistem complicat de canale si rauri formeaza astfel cea mai populara destinatie europeana lacustra. Lacurile sunt inconjurate de hoteluri si campinguri iar calatorii aleg deseori sa viziteze frumoasa zona cu bicicleta sau sa faca lungi plimbari cu barca pentru a admira peisajele unice.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!