Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Cehia

Cehia a devenit una dintre tarile cele mai vizitate din Europa in ultimii ani. Arhitectura clasica, faptul ca tara nu a fost atat de mult afectata de al doilea Razboi Mondial, preturile relativ mici, imensul patrimoniu cultural, mancarea buna si serviciile turistice de clasa sunt cele mai importante argumente pentru vizita intr-o tara care, desi nu are iesire la mare, stie perfect cum sa-si atraga numerosii vizitatori. Iata numai 10 dintre cele mai frumoase locuri din Cehia, de neratat intr-o calatorie prin aceasta tara din Europa Centrala:

10. Plzen

plzen

Orasul situat in vestul Boemiei este al patrulea din Republica Ceha dar ceea ce i-a adus renumele in intreaga lume este berea Pilsner. Cei aflati in cautarea unor capodopere arhitectonice vor admira cu siguranta catedrala Sf. Bartolomeu, Marea Sinagoga si cladirea Primariei, construita in stil renascentist. Orasul e un important centru economic al tari si, evident, include berarii de renume, precum Pilsner Urquell dar si cunoscuta universitate a Boemiei de Vest, cel mai important pol studentesc al Cehiei pe zona de drept.

9. Carsturile din Moravia

carsturi moravia

Carsturile sunt formatiuni geologice ce se formeaza ca urmare a proceselor de roadere si sapare a scoartei prin actiunea unor agenti externi. Aceasta interesanta zona se afla in nordul orasului Brno si include o serie de caverne de calcar si grote ce se intind pe mii de kilometri patrati. Aici se afla abisul Macocha, o prapastie de 138 metri adancime, formata in urma prabusirii tavanelor unei pesteri. Locurile sunt perfecte pentru cei care iubesc ciclismul si drumetiile montane, traseele fiind bine marcate si extrem de frumoase.

8. Litomysl

Litomysl

Oras din estul Cehiei, aflat la fosta granita dintre Boemia si Moravia, pe o importanta ruta comerciala numita Tristenice. La sfarsitul secolului 16 a fost ridicata cea mai importanta cladire din oras, un castel in stil renascentist, in care avea sa se nasca celebrul compozitor ceh Bedrich Smetana. Un alt obiectiv important al orasului este Portmoneum, candva gazda a iubitorului de arta Josef Portmon, si totodata tribut adus artei grafice.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!