Europa

Portofino – luxul pescaresc al Italiei

Ce-ar putea avea in comun un sat de pescari si o multime de personalitati din zona artistica? Multe, daca ne referim la Portofino. Localizat pe Riviera italiana, acest satuc e cunoscut in intreaga lume pentru faptul ca atrage oamenii bogati si faimosi ai planetei. Dar nu numai acestia ajung in acest loc celebru, prin urmare putem sa va povestim mai multe despre ce sa faci si ce sa vezi in Portofino.

Pasul 1: Viziteaza un castel

Castello Brown
Castello Brown

Sa incepem cu cea mai populara atractie turistica a zonei, Castello Brown, a carui constructie a inceput in jurul anului 1557 dar care nu mai seamana azi cu originalul. Un castel dezvoltat pe parcursul anilor, dintr-o mica fortareata, si care a devenit la un moment dat resedinta vicontelui de Milano. In prezent e o resedinta particulara care se poate vizita pentru a i se admira uimitoarea structura si incantatoarele-i gradini ce o inconjoara. Nu trebuie sa pleci din Portofino fara a vedea Castello Brown cu atat mai mult cu cat din apropierea acestuia vei avea parte de cele mai frumoase privelisti ale orasului.

Pasul 2: Mergi la biserica

Biserica Sf. George
Biserica Sf. George

Iesi din fascinatia provocata de Castello Brown si indreapta-ti pasii catre una dintre cele trei biserici care-ti taie rasuflarea (de fapt, sunt doua biserici si un oratoriu). Biserica Sf. Martin a fost construita inainte de anul 1000, in stil romano-gotic. Continua apoi cu biserica Sf. George, unde vei gasi multe obiecte originale ce au apartinut mai multor sfinti. In fine, nu rata nici Oratoriul Sf. Maria Assunta, o alta cladire in stil gotic.

Pasul 3: Imprieteneste-te cu vedetele

Piazza Martiri dell’Olivetta
Piazza Martiri dell’Olivetta

In orice orasel din Italia va trebui sa ajungi la un moment dat intr-o piazza. In Portofino, aceasta este Piazza Martiri dell’Olivetta, locul in care obisnuiesc sa-si piarda vremea celebritatile care colinda localitatea dar si cei care vin sa pandeasca celebritatile care colinda localitatea. Nu uita sa-ti burdusesti portofelul sau sa ai cardul plin: zona e ingrozitor de scumpa. De pilda, daca alegi sa te relaxezi la Bar Morena, vei plati circa 20 de euro pentru o bautura. Dar merita ca sa dai cu ochii de cine stie ce George Clooney, asa-i?

Pasul 4: Vezi o statuie unica in lume

Statuia lui Cristos din Abis
Statuia lui Cristos din Abis

Pariem ca n-ai vazut niciodata o statuie subacvatica. Pe 29 august 1954, Cristos din Abis, o statuie sculptata de Guido Galleti, a fost scufundata la o adancime de 17 metri pentru a pastra vie memoria primului scuba diver italian, Dario Gonzatti, care si-a gasit sfarsitul chiar in locul in care se afla acum statuia. Care statuie a fost plasata acolo tocmai pentru a ocroti pescarii si scufundatorii.

Cu siguranta exista mai mult de patru motive pentru a vizita Portofino asa ca, daca ai in plan o vizita in Italia de nord-vest, nu ocoli satul de pescari in care vedetele se simt bine. O vei face si tu!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com

evomag.ro
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!