Ski

Top 10 statiuni de schi din Europa

Te-ai saturat sa stai in fiecare iarna la cozile de pe Valea Prahovei pentru a ajunge la o partie prost amenajata pe care sa incerci sa schiezi, plin de nervi? Noroc ca, pana invatam cum se face si acest gen de turism, avem alternative europene “salvatoare”, in care cei ce iubesc schiul si sporturile de iarna, isi pot petrece vacante relaxate si civilizate. Uneori, chiar la preturi mai mici ca in Romania. In cele ce urmeaza iti prezentam 10 statiuni europene de top, perfecte pentru schi.

Chamonix, Franta

chamonix

Chamonix e un fel de Mecca pentru iubitorii schiului. Locul e absolut fantastic, situat in sud-estul Frantei, in Alpii Rhone-ului, masivul Mont Blanc dominand impozant fundalul. Schiorii vor descoperi o experienta incantatoare, plina de adrenalina si, de multe ori, imprevizibila. Sunt nu mai putin de 11 partii iar in plin sezon poti face coborari de pana la 2000 de metri.

Zermatt, Elvetia

zermatt

Alpii Elvetieni inseamna, in primul rand, schi pe paine. Elvetia e plina de statiuni montane exceptionale, ce-i drept, majoritatea dintre ele foarte scumpe. La Zermatt, schiorii sunt atrasi de interconexiunile dintre partii, cu atat mai mult cu cat doua dintre ele duc peste granita cu Italia. Incepatorii se simt si ei bine aici, in vreme ce avansatii pot face coborari de peste 2000 de metri. Zermatt se afla in cantonul Valais, din sudul tarii.

Cortina d’Ampezzo, Italia

cortina

Muntii Dolomiti, din Italia, creeaza un peisaj fantastic pentru partiile din celebra statiune Cortina. Turisti din intreaga lume vin aici sa schieze si sa experimenteze adevarata dolce vita… hibernala. In aceste conditii, e surprinzator ca partiile de aici nu sunt chiar atat de aglomerate ca in multe alte statiuni europene. Cortina d’Ampezzo e situata in Veneto, in nordul Italiei.

Innsbruck, Austria

innsbruck

Zona Innsbruck, din Tirol, in partea de vest a Austriei, e foarte ofertanta cand vine vorba de schi si sporturi de iarna, printre locurile celebre numarandu-se Hafelekarrinne si Patscherkofel. Schiorii gasesc aici numeroase partii, atat pentru incepatori cat si pentru avansati.

Interlaken, Elvetia

interlaken

Aceasta statiune din cantonul elvetian Berna primeste mii de turisti in fiecare an, care au posibilitatea nu doar sa schieze ci si sa viziteze minunatele imprejurimi. In Interlaken, schiorii sunt atrasi de partia Männlichen-Kleine Scheidegg, una care ofera peisaje incredibil de spectaculoase.

Garmisch-Partenkirchen, Germania

Garmisch-Partenkirchen

In 1936, in plina epoca nazista, acest oras a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarna. Reputatia ii vine din faptul ca e situat in sudul Bavariei, pe cel mai inalt munte ai tarii, Zugspitze. Sunt nu mai putin de 120 km de partii de diverse dificultati, plus un parc de distractii si alte multe atractii.

Lapland, Finlanda

SONY DSC

La prima vedere mai greu de ajung pentru romani in Finlanda, insa zboruri catre Helsinki exista iar experienta calatoriei in tara lui Mos Craciun e unica. Nu doar pentru ca aici vei invata un pic de istorie ci si fiindca vei gasi partii de schi excelente, de pe care vei putea admira spectaculoasele lumini ale nordului. Fiindca Lapland este o regiune aflata chiar in nordul Finlandei.

St. Moritz, Elvetia

st moritz

Daca vorbim dspre exclusivism in schi, atunci vorbim despre St. Moritz, statiune aflata in Alpii de Est, in cantonul Graubünden. Pe langa chaleturile de top, vei gasi, desigur, o sumedenie de partii perfecte, multe destinate incepatorilor, motiv pentru care in zona se afla si numeroase scoli de instructaj.

Courchevel, Franta

courchevel

Daca schiorii au un paradis al lor, atunci se poate spune ca acesta se numeste Courchevel, statiune din Alpii Rhone-ului (sau regiunea Ron-Alpi). Partiile de aici sunt considerate perfecte, exista o zona pentru practicantii de snowboard, sunt patinoare, tobogane si pereti de catarare pe gheata.

Gstaad, Elvetia

gstaad

Situat in cantonul Berna, din sud-vestul Elvetiei, Gstaad e o bijuterie a sporturilor de iarna. Sunt 5 zone in care se poate schia, inclusiv regiunea glaciara Berner Oberland. Incepatorii vor merge in Heiti Gsteig si in Lauenen, in vreme ce avansatii si, in special, snowboarderii, vor frecventa La Braye.

Citeste si: 10 destinatii europene perfecte pentru schiori

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!