Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Norvegia

Vikingi si peisaje cu fiorduri – cam asta iti imaginezi atunci cand vine vorba de Norvegia. Dar aceasta superba tara are de oferit mult mai multe, de la verile cu nopti albe pana la pitorestile cascade, excelent conservatele biserici de lemn, potecile de drumetii prin zone de neuitat sau orasele cu aspect medieval. Iata in continuare doar cateva dintre cele mai spectaculoase atractii turistice ale Norvegiei:

10. Roros

roros

Roros este, probabil, cel mai bun loc in care sa incepi sa inveti despre minele de cupru, asa cum erau ele acum cateva secole. Cuprul se extragea de aici incepand cu secolul 17, vreme de 300 de ani, pana in 1977. Orasul are circa 2000 de case de lemn care au fost conservate in starea lor initiala, dand locului un aspect medieval autentic. Dealtfel orasul a fost fondat in anul 1646 de catre muncitorii de la o asociatie miniera care se numea Roros iar fermele au inflorit rapid in jurul exploatarii miniere.

9. Biserica de lemn Urnes Stave

Urnes Stave

Urnes Stavkyrkje sau Urnes Stave imbina cateva stiluri arhitectonice intr-o biserica medievala care sta in picioare de peste 900 de ani. Remarcabil la aceasta biserica este materialul din care e facuta: lemn, in loc de traditionala piatra. Localizata pe coasta de vest a Norvegiei, biserica prezinta elemente de influenta celta, vikinga si romanesca. Urnes face parte dintre cele 28 de biserici de lemn din Norvegia fiind cea mai veche: a fost ridicata in secolul 12.

8. Voringfossen

Voringfossen

Voringfossen e cea mai cunoscuta cascada a Norvegiei, avand o cadere, in trepte, de 180 metri, fapt ce o duce abia pe locul 83 intre cele mai inalte cascade ale tarii. Dar altceva o face atat de vizitata si anume cadrul natural de exceptie in care se afla. Localizata in Mabodelen, o vale ingusta dintre Oslo si Bergen, Voringfossen a devenit obiectiv turistic inca de acum 200 de ani. Pe varful de 1880 metri e plasat un hotel la care vizitatorii ajung dupa ce urca o scara de 1500 de trepte.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Catalin STOIAN spune:

    Nidaros este vechiul nume al orasului Trondheim.
    In catedrala, dupa ce a fost terminata constructia, au fost incoronati regii vikingi.

  • Ionita Mihai spune:

    O tara superba si bine admninistrata, vedeti ce inseamna regalitatea?

    • Regalitate este si in Spania, plus ca unde a supravietuit nu a fost intrerupta, cu atat mai mult 100 de ani.

Urmărește-ne pe Facebook!