Destinatii

10 zgarie-nori faimosi

Iti plac peisajele urbane? Iti plac cladirile inalte? Atunci (in caz ca n-ai facut-o inca), fa cunostinta cu 10 zgarie nori faimosi in intreaga lume, cunoscuti nu numai pentru inaltimea lor, dar si pentru statutul pe care il confera oraselor in care se afla, statut ce i-a transformat in timp, in adevarate puncte de referinta ale acelor locuri.

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Empire State Building, New York

empire-state-building

Una dintre cladirile simbol ale Americii, Empire State Building a avut nevoie de numai 1 an si 45 de zile pentru a fi construit, in anul 1931. Acesta este un fapt cu adevarat remarcabil si de aceea, el este una dintre cele mai vestite constructii din lume.

Sediul central CCTV, Beijing

cctv

Acesta este un zgarie nori simbolic, intrucat incalca toate legile arhitecturii, ridicandu-se semet deasupra celorlalte cladiri din oras. In orice caz, pentru un zgarie nori, el are ‘numai’ 234 de metri inaltime.

Sediul central al Commerzbank, Frankfurt

Commerzbank

Fiind cunoscut drept cel mai inalt zgarie nori din Germania, aceasta constructie este prima de acest fel care foloseste sisteme naturale pentru iluminat si ventilatie, reducand astfel consumul de energie.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

Turnul elefant, Bangkok

elephant

Desi nu este foarte placut ochiului, turnul elefant scoate in evidenta importanta pe care o au aceste animale in cultura thailandeza. Constructia are inclusiv colti si ochi si poate fi vazuta din orice loc al orasului.

Turnul financiar Bitexco, Ho Chi Minh

bitexco

Construit recent, turnul se mandreste cu lifturi de mare viteza care ating viteza impresionanta de 7 metri pe secunda. Structura in forma de lotus, un observator si o pista pentru aterizarea elicopterelor, fac din aceasta constructie cel mai frumos zgarie nori din Ho Chi Minh.

Piramida Transamerica, San Francisco

BC4795-001

Unul dintre primii zgarie nori din oras, el iese cu adevarat in evidenta. Faptul ca foloseste sisteme naturale de iluminat si designul sau neconventional, il fac unic, cu atat mai mult cu cat a fost construit in anul 1972.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

Turnul bancii Chinei, Hong Kong

bank of china

Printre primii zgarie nori din oras, aceasta constructie inalta de 300 de metri a starnit controverse, chiar inainte de a fi ridicata. Expertii in feng shui spun ca structurile ascutite arunca un fel de vraja asupra cladirii HSBC din apropiere. Turnul a fost modificat ulterior, iar structura care exista in prezent a devenit un simbol al orasului.

Centrul regatului, Riyadh

kingdom

Construit cu un deceniu in urma, acest zgarie nori este un simbol intrucat adaposteste ‘Regatul Doamnelor’ – pentru prima oara in istora Arabiei Saudite, un etaj intreg al acestei mega constructii este dedicat in intregime femeilor, acestea putand face cumparaturi fara a-si acoperi fata cu valuri.

Turnurile gemene Petronas, Kuala Lumpur

petronas

Cele mai inalte turnuri gemene din lume, reprezinta un simbol al arhitecturii islamice si o atractie turistica de prim rang.

Turnul Cocoon, Tokyo

Cocoon

Al doilea ca inaltime turn educational din lume, aici se afla numeroase scoli superioare, unde tinerii japonezi beneficiaza de cea mai aleasa educatie.

[/nextpage]

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!