7 Petřínská rozhledna | Turnul Petrin

turn praga

Este cunoscut sub numele de mini Turnul Eiffel si asta dintr-un motiv bine intemeiat. Turnul Petrin, poate ca nu se compara cu atractia pariziana in ce priveste inaltimea (abia ajunge la 60 metri inaltime), dar se afla in varful dealului Petrin, cu o altitudine de 317 metri. Turnul este inconjurat de gradini minunate, in care se afla observatorul Štefánik si Labirintul Oglinzilor. Pentru a vedea toate cele trei atractii de pe dealul Petrin, trebuie sa platesti o taxa.

Turnul este deschis de la ora 10 pana la ora 22, din aprilie pana in septembrie, de la ora 10 pana la ora 20, in lunile martie si octombrie si de la ora 10 pana la ora 18, in perioada cuprinsa intre lunile noiembrie si februarie.

8 Staronová synagoga/Josefov | Sinagoga evreiasca veche-noua

Stitched Panorama

Sinagoga veche-noua, aflata in Cartierul Evreiesc, este cea mai veche sinagoga activa din Europa. Constructia acestei structuri a fost incheiata in anul 1270, facand din ea unul dintre cele mai timpurii exemple ale arhitecturii gotice din Praga. Cea mai mare parte a Cartierului Evreiesc sau Josefov, se afla sub patronajul Muzeului Evreiesc si include 6 sinagogi, primaria evreiasca si vechiul cimitir evreiesc. Ocupatia nazista din Praga a adus, in mod surprinzator, putine prejudicii zonei Josefov. Se pare insa ca nazistii au procedat astfel pentru a transforma acesta parte a orasului intr-un “muzeu exotic al unei rase disparute”. Zona Josefov a suferit insa numeroase transformari. Aspectul sau actual dateaza in principal din perioada cuprinsa intre anii 1893 si 1913.

9 Stavovské Divadlo | Teatrul de Stat

Stavovske Divadlo

Istoricul Teatru de Stat este cel mai vechi din Praga si unul dintre cele mai frumoase din Europa. Unii dintre cei mai apreciati artisti si dirijori europeni, printre care Carl Maria von Weber, Angelica Catalani si Nicolò Paganini, au sustinut reprezentatii aici. Dar desigur, legatura teatrului cu numele lui Mozart, ramane principala atractie. In anul 1786, “Nunta lui Figaro” a avut prima reprezentatie in Praga, la Teatrul de Stat, urmata de premiera mondiala a operei Don Giovanni. Teatrul de Stat este locul unde Wolfgang Amadeus Mozart a dirijat acest eveniment, in anul 1787.

10 Obecní dům | Casa Municipala

casa municipala

Casa Municipala se afla la mica distanta de piata Orasului Vechi si de Piata Wenceslas. Cladirea este captivanta la exterior, prin vitraliile impunatoare, frescele si zidaria delicata. Odata intrata, o scara imensa din marmura te duce pana la impunatoarea sala de concerte Smetana. Casa Municipala gazduieste si cateva restaurante si ocazional, expozitii si serate dansante. Aici se afla sediul Orchestrei Nationale Simfonice.

Este greu sa alcatuiesti o lista a locurilor de interes din Praga si este adevarat ca o singura vizita in acest oras nu iti permite sa il cunosti in adevarata sa splendoare. Dar odata ce ai vizitat-o, vei continua sa revii, pentru a putea explora in totalitate aceasta nestemata est europeana.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.