4 Kostel svatého Mikuláše, Malá Strana | Biserica Sf. Nicolae

sf niculae

Infiintata de catre iezuiti, biserica Sf. Nicolae se afla in centrul pietei Orasului Mic si este cea mai mare dintre bisericile din Praga. Designul sau apartine duo-ului tata fiu Christoph si Kilian Ignaz Dientzenhofer. La fel de frumos ca si exteriorul, interiorul sau este decorat cu statui, picture si fresce apartinand marilor artisti ai vremii. In mod deosebit, se remarca o fresca infatisand Sfanta Treime, creatie a lui Franz Palko, care impodobeste cupola inalta de 70 de metri. In schimbul unei taxe, poti urca pana in varf si poti admira Orasul Mic (Malá Strana) si Orasul Vechi care se vede peste raul Vltava.

5 Karlův most | Podul lui Charles

Acest pod este destul de vechi daca tinem cont de faptul ca reprezenta singurul mijloc prin care se putea trece peste raul Vltava, pana in anul 1841. Este o ruta pietonala care leaga Castelul din Praga de Orasul Vechi. Ambele intrari pe podul Charles sunt marcate de turnuri – turnul din Orasul Vechi si turnul din Orasul Mic. Turistii vin aici pentru a admira privelistile spectaculoase ale orasului Praga. Podul Charles este plin de forfota tot timpul zilei – aici vei gasi muzicanti, performeri stradali si chiar trupe de jazz. Dar daca vrei un cadru mai romantic, vino aici la primele ore ale zilei. Constructia podului a inceput in anul 1357, sub domnia regelui Charles IV si s-a incheiat la inceputul secolului 15.

6 Pražský hrad | Castelul din Praga

SONY DSC

Castelul din Praga este cel mai mare castel medieval din lume si principala atractie turistica a orasului. De la regii Boemiei pana la imparatii romani si presedintii Cehiei, toti au condus tara din acest castel. Complexul este de dimensiuni impresionante si include catedrala Sf. Vitus, turnurile de observatie, muzee, galerii de arta, cafenele, o manastire, Aleea de Aur si trei curti interioare. Ceremonialul schimbarii garzilor are loc din ora in ora, la poarta din fata a castelului. La pranz, acesta este insotit de muzica de fanfara si o parada a steagurilor.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.