Europa

Top 10 locuri de vazut in Praga

Este numita Parisul Europei de Est, dar nu suntem in totalitate de acord cu aceasta afirmatie. Praga este un oras plin de farmec, stralucire si minunat din toate punctele de vedere. Capitala Cehiei are calitatea de a te uimi prin frumusetea sa unica. De la stradutele pietruite din Orasul Mic (Malá Strana) si istoria zbuciumata a cartierului evreiesc Josefov, pana la cafenelele elegante aflate la primele etaje ale unor cladiri din centru, Praga este o incantare, indiferent in ce perioada a anului vii aici.

„Cine isi pastreaza abilitatea de a vedea frumusetea, nu imbatraneste niciodata”. – Franz Kafka

1 Tančící dům | Casa dansatoare

casa dansatoare

Da, da, intuim la ce te gandesti. De ce aceasta structura rasucita intra in topul de fata, cand Praga este impanzita de adevarate capodopere arhitecturale? Exista insa un motiv bine intemeiat. Casa dansatoare este o constructie care isi face simtita prezenta printre stilurile baroc, gotic sau Art Nouveau care o inconjoara. Construita pe un teren care a cazut victima bombardamentelor din timpul celui de-al doilea razboi mondial, cladirea are la baza ideea presedintelui ceh din acea perioada, Václav Havel si a fost proiectata de catre Vlado Milunić si Frank Gehry. Unul dintre cele mai la moda restaurante din Praga, Céleste, se afla la ultimul etaj al acestei cladiri. Locatia este destul de scumpa, dar daca iei in calcul privelistea magnifica care ti se asterne in fata ochilor, vei uita cu totul de nota de plata.

2 Staroměstské náměstí | Piata din Orasul Vechi

piata praga

Fiecare oras european are o piata care functiona pe vremuri drept piata medievala, iar Praga nu face nici ea exceptie. Piata Orasului Vechi isi are originile undeva in secolul 12, acolo unde se afla in acea vreme centrul orasului. Aici este locul ideal pentru oricine vine in Praga, indiferent daca este sau nu fan al arhitecturii, gratie frumusetilor care il inconjoara. In piata ai sansa se vezi vechiul turn cu ceas astronomic al Primariei, biserica Týn si biserica Sf. Nicolae – toate reprezentand unele dintre cele mai tari atractii turistice din Praga. In centrul pietii se afla statuia lui Jan Hus, preot, filozof, reformator si conducator al universitatii Charles din Praga. El este considerat primul reformator al bisericii, traind inaintea lui Martin Luther sau John Calvin.

3 Pražský orloj | Ceasul astronomic din Praga

orologiu praga

Aniversarea a 600 de ani de existenta a ceasului astronomic (construit in turnul vechii Primarii a orasului) a fost sarbatorita in 2010, ceea ce ar trebui sa iti ofere o idee despre importanta istorica si culturala a acestui obiectiv. Pentru a te familiariza cu constructia complexa a ceasului, alatura-te multimii din fata turnului, pentru a admira procesiunea celor 12 Apostoli. Din ora in ora, o mica usita se deschide, iar Isus paseste in fata discipolilor sai, in timp ce scheletele celor decedati bat clopotele unei statui impozante a unui turc. Turnul Primariei este una dintre cele mai memorabile structuri din Praga. Poti urca in turn in schimbul unei taxe si poti avea astfel sansa de a admira privelistea Orasului Vechi, in zilele senine.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!