Arta & Aventura Destinatii

20 de castele fabuloase din Europa

E greu si subiectiv sa faci un top al celor mai frumoase castele din Europa, cu atat mai mult cu cat sunt sute iar majoritatea dintre ele au jucat inclusiv un important rol istoric.

 

 

 

TukTuk a adunat insa 20 dintre cele mai frumoase si ti le prezinta pe scurt, cu indemnul de a vizita cat mai multe dintre ele. Nu am inclus castelele de pe Valea Loirei, care fac subiectul unui articol separat pe site-ul nostru.

Castelul Bojnice (Slovacia)

castel bojnice

Castelul Bojnice e unul dintre cele mai vizitate castele din Slovacia. Construit in secolul 12, in stil romantic, cu elemente gotice, Bojnice a fost initial un fort din lemn, “upgradat” ulterior la piatra. Primul proprietar a fost Matthew Csak al treilea, care l-a primul in anul 1302 de la regele Ladislau V al Ungariei. In secolul 15 a intrat in proprietatea regelui Matei Corvin, care l-a cedat fiului sau nelegitim Ioan Corvin, in 1489. Dupa 1945, cand castelul a fost confiscat de comunistii cehoslovaci, a fost sediul catorva institutii de stat. In 1950 un incediu puternic l-a devastat in buna parte insa autoritatile l-au reconstruit. In prezent, castelul este muzeu.

Castelul Chillon (Elvetia)

castel chillon elvetia

Situat pe o insula din mijlocul Lacului Geneva, castelul Chillon nu are o data certa in care ar fi fost construit ba chiar exista doua date diferite in care este mentionat: anii 1005 si 1160. Incepand cu secolul 12, Chillon a fost resedinta Contelui de Savoia iar in secolul 13 a fost extins de catre Pietro al Doilea. In prezent, castelul consta din 100 de cladiri independente  si conectate intre ele, fiind unul dintre cele mai vizitate din intreaga Europa. Chillon a devenit popular in special datorita Lordului Byron, care a scris un poem intitulat “Prizonierul din Chillon” (1816), dspre un calugar care a fost intemnitat aici in secolul 14.

Castelul Erice (Sicilia, Italia)

castel erice sicilia

Acest castel e situat in comuna Erice (Sicilia – in apropiere de Trapani), la o inaltime de 751 m, pe ruinele templului antic ridicat pentru zeita Venus, motiv pentru care mai e cunoscut si sub numele castelul Venus. A fost ridicat de catre descendentii vikingilor, care au cucerit Sicilia in secolul 12.

Castelul Clifden (Irlanda)

castel clifden irlanda

Castelul, in stil gotic, a fost ridicat in vestul orasului Clifden, din regiunea irlandeza Connemara, in 1818 pentru John D’Arcy, proprietarul terenului. Dupa anul 1894 a ramas nelocuit, devenind rapid ruina. In prezent este detinut de cateva familii si se poate vizita, drumul pana la el, printre oi si vaci care pasc linistite pe pajistile verzi, fiind extrem de pitoresc.

Castelul Egeskov (Danemarca)

egeskov danemarca

Localizat in sudul insulei daneze Funen, castelul Egeskov a fost mentionat documentar pentru prima oara in anul 1405 insa structura castelului a fost ridicata cu adevarat de catre Frands Brockenhuus, in 1554. Este construit pe piloni de stejar, pe lacul ce are o adancime maxima de 5 metri. Castelul are 66 de incaperi, 200 de ferestre, 6 bai, 171 de usi si cateva gradini incantatoare, adapostind inclusiv un muzeu de masini de epoca.

 

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!