Europa

10 locuri de top pe care le poti vedea pe Coasta de Azur

Riviera Franceza – sau Coasta de Azur, cum o numesc francezii – este locul de joaca al celor bogati si faimosi si in general, al oricui isi permite luxul de a locui intr-un cadru de vis. Cei care vin aici vor gasi plaje minunate, vor avea parte de o vreme incantatoare si, totodata, vor simti glamourul si stralucirea zonei. Printre evenimentele de marca ce au loc pe Riviera Franceza se numara Festivalul de Film de la Cannes si Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco.

10. Iles d’Hyeres

Iles d’HyeresIles d’Hyeres este numele colectiv dat celor trei cele mai frumoase si salbatice insule aflate in largul Rivierei Franceze. Cunoscute si ca Insulele de aur, cele trei intinderi de pamant sunt Porquerolles, Port-Cros si Levant. Intreaga insula Port-Cros este un parc national, din care patru cincimi au fost cumparate de catre stat, in scopul protejarii lor. Levant este locul unde se afla o baza militara si o colonie de nudisti. Pentru a ajunge in Iles d’Hyeres, trebuie sa iei feribotul. Odata debarcat, poti vizita una dintre numeroasele fortarete antice care se gasesc pe aceste insule, poti admira coloniile de pasari, poti face plimbari pe jos sau cu bicicleta si scuba diving.

9. Èze

ÈzeÈze este o asezare medievala fortificata, aflata la 430 de metri deasupra nivelului marii, de unde se poate admira intreaga priveliste a Marii Mediteraneene. Cu incantatoarele sale case acoperite de bougainvillea si stradutele pietruite, Èze este un oras care merita vizitat, cei care vin aici putand merge la cele doua faimoase parfumerii: Galimard si Fragonard, la castelul fortificat din secolul 12 sau la Le Jardin Exotique d’Eze, o gradina plina de plante exotice si statui incantatoare, care ofera unele dintre cele mai frumoase privelisti din zona.

8. Villa Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi de RothschildVilla Ephrussi de Rothschild este o resedinta la malul marii care a apartinut candva baronesei Beatrice de Rothschild. Este o casa incantatoare, aflata in peninsula Cap Ferrat, inconjurata de gradini de vis. In plus, vila colorata in roz, cunoscuta si sub numele de Villa Ile-de-France, iti ofera sansa de a admira privelistile incantatoare ale golfurilor Villefranche si Beaulieu. Constructia si mobilierul din interior, multe dintre ele piese de o valoare inestimabila, au fost donate de baroneasa, dupa moartea sa, Academiei de Arte Frumoase din cadrul Institutului Francez. In prezent, Villa Ephrussi de Rothschild este deschisa pentru public, putand fi vizitata.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!