Europa Top 10

Top 10 atractii turistice in Austria

4. St Anton am Arlberg

St Anton am ArlbergAlta statiune faimoasa de schi din Austria, care merita si ea vizitata, este St Anton am Arlberg. Aflata in Tirol, aici se afla piste de schi memorabile, pentru cei gata sa accepte provocarile zapezii. Viata in St Anton urmeaza motto-ul “work hard, play hard”. Vastele peisaje de o rara frumusete, isi intampina grupurile loiale de turisti, care vin aici an de an, pentru a se bucura de farmecul iernii. Daca esti dornic sa petreci clipe memorabile intr-un cadru unic, St Anton este locul ideal.

3. Ruta alpina Grossglockner

GrossglocknerRuta alpina Grossglockner este un drum panoramic care te duce pana la centrul turistic Kaiser Franz Josefs Höhe. De acolo, poti admira panorama celui mai inalt munte din Austria, Grossglockner. Ruta Grossglockner este un drum cu plata, dar peisajul alpin fabulous, merita orice cheltuiala. Drumul este deschis in mod normal de la inceputul lunii mai pana la sfarsitul lui octombrie.

2. Hallstatt

HallstattAlta destinatie turistica minunata este Hallstatt, un mic orasel din regiunea Salzkammergut, faimos pentru productia sa de sare. Intrucat sarea a fost multa vreme un condiment cautat pentru a conserva si a da aroma mancarii, orasul a fost unul cate se poate de prosper, cu o istorie bogata si un prestigiu aparte. Averile acumulate de pe urma industriei sarii, l-au transformat intr-un oras baroc plin de „glamour”. Fa o vizita la lacul sarat din pestera Hörnerwerk si admira omul preistoric conservat in sare. Cu adevarat unul dintre locurile unice din Austria, merita sa faci o vizita in Hallstatt.

1. Palatul Schönbrunn

SchönbrunnUltimul pe lista este Palatul Schönbrunn, una dintre atractiile turistice majore din Viena. Comparabil ca si grandoare cu Palatul Versailles, aceasta constructie cu 1441 camere, a fost ridicata intre anii 1696 si 1712, la cererea imparatului Leopold I si transformat in palat imperial de vara de catre Maria Tereza. Parcul palatului ofera numeroase atractii, printre care Gradina Privy, cea mai veche gradina zoologica din lume, un labirint si o casa de vara din marmura, aflata in varful unui deal inalt de 60 de metri.Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!