Europa Top 10

Top 10 atractii turistice in Austria

7. Castelul Hohensalzburg

HohensalzburgAcest magnific castel din Salzburg este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate castele din Europa. Asezat strategic in varful muntelui Festungsberg, maiestuoasa fortareata sta parca de straja orasului. In incinta castelului se afla “Salzburg Bull”, o orga cu peste 200 de tevi. Simbol impresionant al arhitecturii medievale, castelul Hohensalzburg reprezinta o atractie turistica de top din Austria.

6. Palatul Imperial Hofburg

hofburgAflat in Viena, Palatul Imperial Hofburg este resedinta oficiala a presedintelui austriac. El a fost resedinta de iarna a Dinastiei Habsburgilor, in timp ce Palatul Schönbrunn (aflat tot in Viena) a fost resedinta de vara preferata a acestora. Din anul 1438 pana in 1583 si din 1612 pana in 1806, aici a fost cartierul general al regilor si imparatilor Imperiului Roman, apoi tronul Imparatului Austriei pana in 1918.

5. Innsbruck

innsbruckInconjurat de munti vesnic albi, Innsbruck te face sa te simti minuscul in mijlocul naturii salbatice din muntii Alpi. Considerat a avea o dubla personalitate, aici peisajele salbatice contrasteaza puternic cu centrul urban sofisticat. Altstadt, orasul medieval din Innsbruck, te atrage cu arhitectura sa unica si numeroasele magazine. In timp ce te plimbi pe strazile din Altstadt, poti vizita unul dintre simbolurile sale, Acoperisul de Aur. Aceasta casa a fost construita pentru imparatul roman Maximilian I si a fost decorata cu mii de tigle din cupru auriu, care creeaza impresia de aur pur.Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!