Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Spania

4. Sagrada Familia

sagrada

Este o biserica romano-catolica impresionanta si una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Spania. Sagrada Familia a fost proiectata de catre Antoni Gaudí, un arhitect catalan care a lucrat la acest proiect timp de aproape 40 de ani, pana la moartea sa in anul 1926. Constructia bazilicii a inceput in 1882 si inca nu este terminata.

3. El Escorial

el escorial

Cuibarit la poalele Sierra de Guadarrama, El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip II. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, in anul 1559 si impreuna au realizat El Escorial, un monument ce omagiaza rolul Spaniei in calitatea sa de centru al lumii crestine. In prezent functioneaza drept manastire, palat regal, muzeu si scoala.

2. Mezquita de Cordoba

Mezquita_de_Córdoba

Mezquita (moschee in limba spaniola) de Cordoba este o cladire fascinanta, faimoasa pentru pleiada de coloane si arcade din interiorul salii principale. Locatia a fost initial un templu roman, apoi biserica vizigota, inainte ca maurii Umayyad sa construiasca Mezquita. Dupa Reconquista spaniola, o catedrala a fost construita in mijlocul impunatoarei constructii maure.

1. Alhambra

alhambra

Fortareata, palat si gradina, Alhambra se afla pe un platou de unde poate fi admirata privelistea orasului Granada din sudul Spaniei. Palatul a fost construit in secolul 14, de catre sultanii Nasrid. Alhambra este in prezent una dintre atractiile turistice majore ale Spaniei si multi turisti vin in Granada doar ca sa vada Alhambra.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

5 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] TukTuk guy 20/08/2014 Europa Spania se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase insule din Europa. Cele mai populare insule spaniole sunt impartite in mod egal intre Baleare si Canare. Toate sunt unice in felul lor si au ca numitor comun, caldura, apele calde si plajele minunate. De la stralucirea si glamour-ul Ibizei, pana la vulcanii batuti de vant din Tenerife, exista cateva ceva pentru oricine vine sa-si petreaca vacanta pe una din insulele din Spania. […]

  • […] Spania ocupa locul doi in lume in materie de venituri anuale din turism. Daca nu ai vizitat inca Spania, te gandesti ca poate ai facut bine ca ai evitat o astfel de “capcana turistica” […]

Urmărește-ne pe Facebook!