Una dintre cele mai populare destinatii de turism din Europa, Amsterdam, este un oras compact, fermecator si cosmopolit, care te invita sa il explorezi. Cunoscuta si sub numele de „Venetia Nordului” datorita celor peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei ofera aventuri la tot pasul, fie ca mergi pe jos, cu bicicleta sau la bordul unei ambarcatiuni. Arhitectura orasului, magnifica si atat de bine conservata, datand din secolul 17, iti ofera o imagine bizara, daca nu usor incompatibila cu un oras vestit pentru atitudinea sa modernista si progresista. De la muzeele de arta pana la pietele de flori pline de culoare, de la coffee shop-urile ce vand marijuana pana la Cartierul Rosu, in Amsterdam exista la tot pasul ceva excitant si unic de descoperit.

10. Koninklijk Paleis

Paleis grande

Unul dintre cele trei palate regale din Olanda, Koninklijk Paleis din Amsterdam se afla pe latura vestica a pietei Dam, in centrul orasului. Structura datand din secolul 17, a fost initial primaria orasului, dar a fost transformata in palat in timpul razboaielor lui Napoleon, atunci cand fratele lui Napoleon, Louis, a fost incoronat drept regele Louis I al Olandei. Desi exteriorul a fost construit de catre Jacob van Campen din gresie, pentru a imita cladirile publice din Roma, interiorul este un exemplu de marca al stilului imperial elaborat, de la inceputul anilor 1800. Palatul este inca folosit de catre Casa Regala olandeza, pentru evenimentele regale, dar este deschis pentru public, tot timpul anului.

9. De Wallen

De Wallen

De Wallen este infamul Cartier Rosu al Amsterdamului, zona din oras dedicata prostitutiei legalizate. Acesta se intinde pe cateva canale si strazi, pana in partea de sud a Garii Centrale. Mai mult de 100 de garsoniere sunt inchiriate de catre prostituate, care isi atrag privitorii din spatele ferestrelor iluminate in rosu. Prezenta politiei asigura siguranta cartierului. Desi fotografiatul este interzis, vizitatorii sunt bine veniti. In calitatea sa de cea mai veche parte a orasului, aici se afla si cateva cladiri istorice, printre care cea mai veche biserica gotica din oras, Oude Kerk.

8. Scheepvaartmuseum

Scheepvaartmuseum

Artefacte din istoria nautica bogata a orasului Amsterdam sunt expuse in incinta Scheepvaartmuseum, sau Muzeul national maritim. Fost depozit naval construit in anul 1656, muzeul este alcatuit din 18 incaperi. Comertul naval a facut ca Amsterdamul sa fie cel mai prosper oras din lume in anii 1600, iar acest muzeu care se intinde pe mai multe etaje, demonstreaza cum olandezii au dominat marile, printre exponate regasindu-se descrieri ale bataliilor navale, harti detaliate si arme din secolul 17. Colectia de sculpturi a muzeului ofera vizitatorilor o descriere a felului in care isi petreceau marinarii timpul, in timp ce navigau pe mare. Ancorata in fata muzeului, se afla o replica a navei Amsterdam, un vas din secolul 18, care naviga intre Olanda si Indiile de Est.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.