Europa Top 10

Top 10 atractii turistice in Olanda

Nicio vizita in Olanda nu este completa fara o trecere prin capitala tarii, Amsterdam; in tot cazul tara lalelelor abunda in locatii care mai de care mai atragatoare. De la clasicele mori de vant si magnificele campuri cu flori pana la centrele istorice ale oraselor, impanzite de muzee si atractii turistice, Olanda este o destinatie care ofera extrem de multe celor care vin pana aici. Lista de fata include 10 locuri ce trebuie obligatoriu vizitate in Olanda, care sunt in plus si usor accesibile.

10. Gouda

gouda

Gouda este un oras tipic olandez, cu numeroase cladiri vechi si canale frumoase. E o destinatie cautata pentru o excursie de o zi, gratie excelentelor conexiuni feroviare sau pe autostrada. Orasul este vestit pentru branza sa, pentru stroopwafels (gofre cu sirop), lumanari si pipe din lut. Printre atractiile din Gouda se numara primaria orasului, datand din secolul 15 si biserica in stil gotic St. Janskerk, cu vitraliile sale magnifice. Centrul orasului este inconjurat de canale si se afla la cinci minute de mers pe jos de gara.

9. Rotterdam

rotterdam

Candva un sat de pescari, Rotterdam este unul dintre cele mai moderne orase din Olanda zilelor noastre. Foarte “prietenos” cu biciclistii, la fel ca si Amsterdam, Rotterdam se mandreste cu cateva cartiere istorice care isi asteapta turistii sa le exploreze. Popularul Delfshaven este locul unde pelerinii au inceput sa navigheze in anul 1620, iar festivalurile si carnavalurile organizate aici atrag mii de vizitatori in fiecare an. Podul Erasmus este unic si impozant, privit adesea ca o capodopera, intrucat se inalta peste cel mai mare port din Europa. De departe, cea mai populara atractie turistica este Muzeul Boijmans Van Beuningen, unde sunt expuse opere de arta din Evul Mediu pana in timpurile moderne, printre care lucrari ale lui Dali, Van Gogh, Bosch si Rembrandt.

8. Groningen

Het Academiegebouw in Groningen

Acest oras universitar este unul mic, dar se mandreste cu doua colegii, ceea ce face ca el sa fie cel mai vizitat loc din partea de nord a Olandei, mai ales in ce priveste arta, afacerile si educatia. Pasionatii de muzee nu vor obosi niciodata in Groningen, intrucat Muzeul Groninger este unul dintre cele mai inovative si moderne din Olanda si tot aici exista si un muzeu de arta grafica, unul al benzilor desenate, unul maritim si unul universitar. Muzica si teatrul abunda in Groningen, unde multe cafenele ofera spectacole live. Datorita populatiei predominant studentesti, cluburile de noapte si barurile atrag numerosi clienti, cele mai populare dintre ele fiind Grote Markt, Peperstraat si Vismarkt.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] sub numele de “Venetia Nordului” datorita celor peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei ofera aventuri la tot pasul, fie ca mergi pe jos, cu bicicleta sau la bordul unei ambarcatiuni. […]

  • AMSTERDAM – Parada florilor : Corali spune:

    […] si sub numele de “Venetia Nordului” datorita celor peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei ofera aventuri la tot pasul, fie ca mergi pe jos, cu bicicleta sau la bordul unei ambarcatiuni. […]

Urmărește-ne pe Facebook!