Europa Top 10

Top 10 atractii turistice in Malta

Aflata in mijlocul Marii Mediterane, Malta este o destinatie de vacanta incantatoare pentru cei care s-au saturat de Grecia sau Turcia dar prefera sa ramana in zona meditaraneeana, adaugand un pic de exotism, intr-un registru istoric si peisagistic diferit. Inca de la prima vizita, Malta te va cuceri pe deplin, cu cel putin 10 locuri de exceptie. Iata-le!

1. Valetta

valetta

Descrisa pe site-ul UNESCO drept „una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume”, Valletta este capitala Maltei, unde totul este inghesuit intr-un amestec fascinant de restaurante, galerii de arta, monumente, balcoane traditionale, magazine si mall-uri, muzee, fortarete si bastioane, piete de vechituri, peisajul fiind intregit de catedrala Sf. Ioan si de teatrul Manoel, vechi de 300 de ani.

2. Mdina

Mdina

Mdina este bijuteria medievala a Maltei. Stradutele sale inguste si serpuite, langa care isi fac loc zidurile impunatoare ale caselor, te imbie parca la plimbare. Semnele dezvoltarii moderne sunt putin vizibile, iar serile aici sunt ireale. In Mdina exista numeroase locatii incarcate de istorie si tot de aici poti admira cele mai frumoase privelisti din Malta.

3. Soare, nisip si mare

beach

Desi Malta abunda in atractii istorice si culturale, vremea insorita, unele dintre cele mai limpezi ape din lume si plajele idilice raman un adevarat magnet pentru turistii de pretutindeni. In Malta exista plaje populare, dar si zone de coasta mai salbatice, la fel de frumoase. Gozo se mandreste cu atractii unice, iar Laguna albastra din Comino ofera din plin material pentru brosurile de turism.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Joi plecam in Malta. De abia asteptam, ne-am indragostit deja de ale sale peisaje superbe cu ajutorul blogului :).

    • TukTuk guy spune:

      Ne bucurăm, vacanță plăcută! 🙂

Urmărește-ne pe Facebook!