Africa

10 parcuri nationale unice din Africa

Atunci cand iti vine in minte Africa, te gandesti inevitabil la animale salbatice. Aici traieste una dintre cele mai dense populatii de specii de animale salbatice si fauna cea mai diversa din lume, gratie peisajului nesfarsit, in care climatele variaza de la cel subarctic pana la cel tropical. In Africa gasesti habitate diverse, de la paduri tropicale si savane pana la aridul desert Sahara. Considerat de multi locul de unde este originara specia umana, in Africa traiesc unele dintre cele mai fascinante animale din lume, dar si specii pe cale de disparitie.

Pe continentul african se regaseste cea mai mare concentrare de parcuri nationale de pe planeta, acestea fiind in numar de 335 si protejand peste 1100 specii de mamifere, 100 000 de specii de insecte, 2600 specii de pasari si 3000 specii de pesti. In plus, exista si sute de rezervatii naturale, paduri, rezervatii marine, nationale si parcuri naturale.

Parcul National Serengeti, Tanzania

serengeti

Este unul dintre cele mai vechi si cunoscute sanctuare ale vietii salbatice din Africa. Parcul este faimos pentru migratia anuala a milioane de antilope, la care se adauga mii de gazele si zebre, urmate de pradatorii lor, oferind unul dintre cele mai impresionante spectacole naturale din lume. Marea Migratie care are loc anual urmand un traseu circular de 1000 de kilometri, are loc intr-un cadru unic, in care zonele desertice se amesteca cu cele stancoase, rauri si tinuturi impadurite. In acest parc, interactiunile dintre pradatori si prazile lor sunt dintre cele mai numeroase si diverse din intreaga lume.

Parcul National Serengeti ocupa o suprafata de 12950 kilometri patrati si este considerat unul dintre cele mai putin “deranjate” ecosisteme naturale din lume.

Rezervatia nationala Masai Mara, Kenya

masai mara

Se afla in Narok, Kenya, in vecinatatea parcului national Serengeti si se numeste astfel, in onoarea poporului Maasai care traieste in aceasta regiune. Locul este faimos pentru populatia de lei, leoparzi si gheparzi care traieste aici si pentru migratia zebrelor, a gazelelor din specia Thomson si a antilopelor, catre si dinspre Serengeti, in fiecare an, din luna iulie pana in octombrie, cunoscuta sub numele de Marea Migratie.

Rezervatia Masai Mara este relativ mica, desi gazduieste o concentrare uluitoare de animale salbatice. Aici traiesc in jur de 95 de specii de mamifere, amfibii si reptile si peste 400 de specii de pasari. Marele 5 (bivolul, elefantul, leopardul, leul si rinocerul) abunda aici, alaturi de gheparzi, hiene, girafe, antilope, maimute, zebre, elefanti, hipopotami si crocodili, care traiesc in fluviul Mara.

Parcul national Bwindi Impenetrable, Uganda

Bwindi Impenetrable

Se afla in sud-vestul Ugandei, in Africa de Est. Parcul ocupa o suprafata de 331 kilometri patrati si asa cum sugereaza si numele sau, este accesibil numai cu piciorul. Situat la marginea estica a vaii Albertine Rift, parcul dispune de un ecosistem bogat, ce include cel mai mare numar de specii de copaci din Africa de Est. Aici traieste si o fauna diversa, printre care fluturi si mamifere. In Bwindi traieste aproape jumatate din populatia gorilelor din munte din intreaga lume, care se ridica din pacate la numai 340 de exemplare.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!