Europa

Un paradis pe nume Marmaris

Marmaris, oras de coasta si port in provincia Mugla din sud-vestul Turciei, este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din aceasta tara si cea mai mare de pe coasta Marii Egee.

Marmaris atrage in jur de 400.000 de turisti in sezonul estival, avand ca atuuri imprejurimile, plajele minunate, peisajul magnific al dealurilor acoperite de paduri de pini, golfurile retrase, orasele antice si alte asemenea splendori. Dealtfel, Marmaris poate fi considerat un adevarat paradis mediteranean. Statiunea se afla la mica distanta de aeroportul Dalaman, pe drumul catre Mugla, Datca si Fethiye. Transportul public in oras este si el foarte bine organizat.

Marmaris ofera oportunitati fantastice de petrecere a vacantei, cu hotelurile si apartamentele sale de lux, restaurantele, cluburile de noapte si magazinele. Nu este asadar o surpriza ca Marmaris a crescut in popularitate. Vacantele in aceasta statiune turceasca pot fi active sau relaxante, iar pe plaja ai la dispozitie o sumeddenie de facilitati de practicare a sporturilor acvatice dar si un aqua parc, aflat in apropiere.

A petrece o zi perfecta pe una dintre plajele incantatoare din Marmaris este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face in aceasta regiune. Plaja Uzunyali, cunoscuta si sub numele de Long Beach, se afla chiar langa o alta plaja cunoscuta, Marmaris Folk. Ea se intinde pe o lungime de 10 kilometri, pana la Icmeler.

mar2

Icmeler, sora geamana

Icmeler este o frumoasa statiune turistica, aflata la numai 8 kilometri distanta de Marmaris, cu care face o pereche foarte buna. Acest paradis al padurilor de pin se bucura din plin de atmosfera specifica Marii Mediterane si a Marii Egee fiind un loc extrem de pitoresc.

In si in jurul statiunii Marmaris se afla multe plaje si golfuri spectaculoase. Excursiile la bordul diverselor ambarcatiuni te duc in locatii izolate sau in Dalyan. Portul este unul dintre cele mai mari din Turcia, de aici plecand regulat curse de feribot catre insula greceasca Rhodos.

Faleza este impanzita de cafenele, restaurante, baruri si magazine, asa ca, in mod sigur, aceasta statiune are tot ce iti doresti pentru o vacanta perfecta. Regiunea Icmeler are cea mai populara plaja din zona. Icmeler isi atrage turistii cu nisipul sau fin, auriu si apele limpezi de culoarea turcoazului, unde poti practica o mare varietate de sporturi nautice. Inchiriaza o umbrela daca vrei sa stai la soare sau plimba-te cu ski jet-ul, banana si fa schi nautic. Admira peisajul in timp ce faci parasailing sau inchiriaza o ambarcatiune daca vrei sa pescuiesti.

In Marmaris se desfasoara si intreceri de iahturi
In Marmaris se desfasoara si intreceri de iahturi

Scufundarile sunt si ele la ordinea zilei aici, dar si raftingul. Pasionatii de sporturi in aer liber se vor bucura de excursiile safari cu vehicule 4×4, de Quad & Buggy Safari Tour si de excursiile safari calare. Vehiculele 4×4 urmeaza un traseu pe drumuri inguste, care serpuiesc printre paduri de pini si pe langa rauri repezi de munte.

Niciodata plictisit

Cei aflati in vacanta cu familia pot merge la parcul acvatic Aqua Dream, o adevarata incantare pentru cei adulti si pentru copii deopotriva. In ce priveste excursiile la bordul ambarcatiunilor, poti alege dintre cele de-a lungul coastei si golfurilor din Marmaris; Dalyan; Mud Bath; Turtle Beach Boat Trip si Marmaris Moonlight Dinner Cruise. Dalyan Boat Trip; Mud Baths este alegerea perfecta pentru familii.

In mod evident, plaja e un argument major pentru o vacanta in Marmaris
In mod evident, plaja e un argument major pentru o vacanta in Marmaris

Alta excursie care merita facuta este cea la faimoasa insula a Cleopatrei (Sedir-Cedrae), unde te poti bucura de nisipul fin al plajei si poti admira ruinele orasului antic. Daca vrei sa descoperi si sa traiesti o experienta unica oferita de frumoasele asezari rurale, de cultura si natura acestor locuri, atunci Marmaris Village Tour este alegerea perfecta. Din Marmaris poti merge in Pamukkale si Ephesus si tot Marmaris este un centru important al turismului la bordul iahturilor si prin calatoriile de-a lungul Rivierei turcesti.

Scuba diving, pentru cunoscatori
Scuba diving, pentru cunoscatori

Majoritatea locurilor de cazare se afla la malul marii. Sute de restaurante, discoteci si baruri ce atrag mii de turisti. La tot pasul poti gasi si servi mancare traditionala turceasca: aperitivele “mezes”, kebabul cu ulei de masline si deserturi ca “baklava” si “kunefe”, toate cu influente mediteraneene, orientale si din Asia Centrala. Statiunea este impanzita de restaurante de lux si cafenele. Majoritatea lor se afla la malul marii si in zona castelului. Zona portului Netsel este ideala pentru o cina romantica, gratie peisajului incantator de aici.

Viata de noapte in Marmaris este vibranta: gasesti la tot pasul baruri, discoteci si cluburi de noapte. Noptile de aici seamana in buna masura cu celebrele nopti din Ibiza. Muzica este pentru toate gusturile, iar cele mai tari petreceri se incing pe strada barurilor si pe plaja Uzunyali. Pe faleza gasesti mici cafenele si baruri elegante.

Zonele destinate cumparaturilor sunt foarte bine organizate si ofera inclusiv produse de firma. Articole din piele, bijuterii, haine, covoare, obiecte de artizanat, delicii turcesti si magazine de suveniruri reprezinta puncte de interes atunci cand vine vorba de cumparaturi in Marmaris. Nu uita nici de marele bazar din Marmaris (piata Carsi) aflat in centrul statiunii, unde gasesti tot ce vrei. Si ce nu vrei.

Marmaris ofera o multitudine de distractii si activitati pentru grupuri, familii si cupluri. O vacanta calma sau, dimpotriva, aventuroasa, viata de noapte linistita sau nebuna, cazare in hoteluri de lux sau la preuri modice, sporturi nautice, turism ecologic sau scufundari… vacanta in Marmaris este alegerea perfecta pentru europeni.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!