Asia

Pe insula lui James Bond, in golful Phang-Nga

Provincia Phang-Nga se afla in sud-vestul Thailandei, la marea Andaman si are multe locuri spectaculoase de vazut, printre care parcul acvatic din insulele Surin si parcul national din insulele Similan, ambele locatii fiind renumite pentru scufundari, snorkeling si pescuit sportiv. Khao Lak – parcul national Lamru – se mandreste cu piscuri stancoase si paduri, dealuri, plaje si viata salbatica din abundenta.

Excursiile pe insule merita facute numai in lunile de iarna – in timpul verii, marea este destul de agitata. Peisajul din golful Phang-Nga este spectaculos – formatiuni carstice si insule care par ca tasnesc din mare. Aici a fost realizat filmul din seria James Bond, Omul cu pistolul de aur. Fa un tur la bordul unei ambarcatiuni si exploreaza aceste locuri intr-o zi, sau si mai bine, fa o excursie de doua-trei zile. Daca mergi cu caiacul, poti explora interiorul unor pesteri magnifice, pe jumatate scufundate, precum grota Drawing, impanzita de picturi rupestre – inaccesibila ambarcatiunilor de dimensiuni mari. Alta locatie de vis este satul de pescari Ko Panyi, aflat intr-o zona mlastinoasa, unde cresc mangrove.

Golful Phang-Nga, decor de film, decor de rai
Golful Phang-Nga, decor de film, decor de rai

Stai pe o insula sau in Phang-Nga,un mic oras inconjurat de stanci pline de vegetatie si porneste de aici in explorarea altor locuri precum pestera Wat Tham Suwankhuha, un mormant impanzit de imagini ale lui Buddha. In luna octombrie se organizeaza festivalul anual al vegetarienilor, moment de purificare pentru localnici, in cadrul caruia au loc procesiuni si reprezentatii artistice, cu personaje ciudate care merg pe carbuni incinsi sau care isi gauresc obrajii si limbile cu pumnale si sulite.

Cel mai bine este sa vii aici iarna, atunci cand marea este calma.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!