Europa

20 de lucruri obligatoriu de facut in Italia (1)

Cand vine vorba de calatorii, multi sunt cei care spun chestii de genul “Nu poti vizita Italia fara sa vezi nu stiu ce sau fara sa mergi nu stiu unde…” Lista de obiective turistice ce trebuie vazute, difera de la o persoana la alta, in functie de preferinte si nu se poate impune nimanui unde trebuie sa se duca si unde nu. Aici este schitat un itinerariu perfect de 2 saptamani in Italia, pentru cineva care viziteaza pentru prima data aceasta tara, dar nici acesta nu e batut in cuie. Trebuie sa ai intotdeauna la indemana alternative, pe care sa le adaptezi in functie de capriciile personale.

Iata de ce e destul de greu sa te asezi in fata calculatorului si sa incepi sa compui o lista de 20 lucruri obligatoriu de facut in Italia, lista care trebuie respectata cu strictete. E o sabie cu doua taisuri. Mai intai de toate, nu trebuie sa inghesui toate aceste lucruri intr-o singura vizita. Daca vrei totusi sa incerci asta, atunci da-i drumul si, cum zic italienii, in bocca al lupo (succes) – dar tine minte ca lista de fata nu si-a propus sa te faca sa-ti pierzi mintile. In al doilea rand, daca ceva din aceasta insiruire nu te atrage, nu face acel ceva doar pentru ca e trecut pe o lista care trebuie indeplinita. Alege doar ce-ti place, lasand restul deoparte.

1. Fa o calatorie noaptea cu vaporasul numarul 1 in Venetia

Uita de gondole, ia un vaporetto!
Uita de gondole, ia un vaporetto!

O multime de liste ca cea de fata includ o plimbare cu gondola, dar de multe ori ea nu este nimic altceva decat o cheltuiala suplimentara si o experienta nu atat de romantica pe cat se vrea. In loc de asta, intr-o seara, inainte sau dupa cina, ia unul dintre vaporase, de preferat pe cel care pleaca in ultima cursa. Asta se face cel mai bine cu o inghetata in mana si alaturi de cineva cu care sa te poti imbratisa in intuneric. Si asigura-te ca te asezi undeva de unde sa poti admira privelistea Venetiei scaldata de lumina lunii.

2. Petrece 15 minute in fata “Cinei cea de taina” in Milano

Dezleaga de unul singur misterele din Cina cea de taina
Dezleaga de unul singur misterele din Cina cea de taina

Majoritatea turistilor nu includ pe lista lor orasul Milano, ceea ce pana la urma nu e o idee atat de proasta, dar acesta e singurul loc din lume in care poti vedea expusa capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de taina. Nu poti petrece in fata tabloului mai mult de 15 minute si trebuie sa-ti procuri biletele din timp, dar toate eforturile iti vor fi rasplatite odata ajuns acolo.

3. Ia o supradoza de arta renascentista la Galeria Uffizi din Florenta

Galeria Uffizi - pentru omul de cultura din tine
Galeria Uffizi – pentru omul de cultura din tine

Galeria Uffizi este inclusa pe aproape toate listele de lucruri obligatoriu de facut in Italia si lucrul asta nu e deloc intamplator. Nicaieri in alta parte nu vezi o colectie mai impresionanta de arta din timpul Renasterii, toata asezata in cladiri maiestuoase, locuite candva de familia Medici. Artistii expusi aici sunt un fel de staruri rock ale Florentei din zilele noastre.Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

6 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!