Europa

10 locuri de vizitat in Toscana

Cu ce ar putea incepe lista de fata? Regiunea Toscana din Italia abunda in frumuseti, asa cum face de mai bine de 1000 de ani. Lasa-te purtat intr-o calatorie de vis in Toscana – locul de nastere al perioadei de exceptie a Renasterii.

„Creatorul a facut Italia dupa schitele lui Michelangelo” spunea Mark Twain si nu gresea, pentru ca fiecare bucatica din Toscana incepe cu o oda adusa unuia dintre cei mai de seama fii ai sai, Michelangelo. Contributia Toscanei la istoria Italiei este magnifica, incat regiunea poate fi privita ca o natie in sine. Arhitectura, istoria, oamenii, bucataria – fiecare dintre ele te incanta si te farmeca peste masura. Asa ca sa trecem peste orice alte introduceri si sa ne incepem o calatorie de vis intr-una dintre cele mai pitoresti regiuni din Italia – Toscana.

Florenta

florenta1Ce s-ar putea spune despre un oras care pare parca desprins din carti postale? Florenta se numara printre nestematele Italiei si a reprezentat „cartierul general” al miscarii renascentiste. Aroma Renasterii te loveste inca de la intrarea in oras, prin silueta Domului din Florenta care se profileaza la linia orizontului. Basilica di Santa Maria del Fiore este una dintre cele mai mari biserici din Italia, reprezentand o atractie pentru oricine vine aici. Alta atractie florentina este Galeria Uffizi, unul dintre cele mai vechi muzee din lume. Arhitectural vorbind, influenta familiei Medici este evidenta in tot orasul, de la Fontana del Nettuno, pana la Galeria Uffizi. Odata ajuns pe cel mai vechi pod din oras, Ponte Vecchio, de unde poti admira raul Arno cu apele sale involburate, iti ramane o singura dorinta, aceea de a te muta pentru totdeauna in Florenta.

Pisa

pisa art

Orasul de coasta Pisa este un magnet pentru turisti, de sute de ani. Pisa a fost multa vreme un port important, dar si-a castigat recent un plus de faima prin Piazza dei Miracoli. Ceea ce poate fi considerat o „pata” a arhitecturii italiene fara cusur, Turnul inclinat din Pisa, este in fapt locul care atrage cei mai multi vizitatori. Cu toate acestea, nu trebuie trecute cu vederea nici faimoasa Universitate din Pisa, sau cladirile, bisericile si muzeele in stil Romanesc.

Chianti

castellina

Numele iti va spune cu siguranta ceva daca te numeri printre iubitorii licorii lui Bachus. Printre celebrele soiuri de vin rosu Chianti, se numara Chianti si Chianti Classico, impreuna cu Colli dell’Etruria Centrale, Pomino, Vin Santo del Chianti si Vin Santo del Chianti Classico. In afara de faptul ca este un centru major al industriei viticole, frumusetea regiunii Chianti iese in evidenta prin micutele sale biserici si stravechi asezari romane, presarate cu vita de vie si plantatii de maslini.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

5 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • […] Europa 97e7f6Vinuri de exceptie, mancaruri alese si o frumusete aparte caracterizeaza Toscana, una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Italia. Daca esti proaspat casatorit si […]

  • Cam de cat timp am nevoie ca sa vad tot ce ati descris mai sus? Cu plecare la 10 dim si intors noaptea la 11-12 + pauze de masa/gustari 😀
   Sunt mari distantele intre locatii?
   8-10 zile ar fi suficiente?

   Multumesc!

   • TukTuk guy spune:

    Da, cam asa, un minim de o saptamana.

    • Buna ziua !
     Zece zile sunt mai mult decat suficiente;
     daca organizarea este bine pusa la punct.
     Referitor la distante… sunt destul de mari; da.

Urmărește-ne pe Facebook!