Muntele Athos
Muntele Athos / Foto: tittos
WTF

Destinatii in care accesul femeilor e interzis

In multe locuri din lume, femeile se bucura in zilele noastre de aceleasi drepturi cu ale barbatilor. Chiar si asa, exista inca destinatii in care reprezentatele sexului frumos nu au ce cauta, uneori accesul fiindu-le interzis prin lege.

Muntele Athos din Grecia

NU doar femeile ci nici femelele nu calca pe Athos
Nu doar femeile nu calca pe Athos. Nici animalele femele nu au voie.

Potrivit unei foarte vechi traditii, Muntele Athos, sau “Muntele sfant” ramane o destinatie turistica sau de pelerinaj, interzisa femeilor. Aici chiar si numarul animalelor femele este controlat strict! Femeile nu au voie pe Muntele Athos, in baza unei teorii stravechi, potrivit careia urmasele Evei ar putea pune in pericol evolutia spirituala a calugarilor care-si duc traiul in acest loc sfant.

Arabia Saudita

Arabia Saudita - nu tocmai pentru femei singure
Arabia Saudita – nu tocmai pentru femei singure

Vrei sa mergi in vacanta in Arabia Saudita? S-ar putea sa ai probleme: accesul in aceasta tara, din motive turistice, este foarte dificil, mai ales pentru femei. Acestea trebuie insotite de o ruda de sex masculin pentru a putea intra in tara. Si chiar si asa, femeile nu au prea multe sanse sa se simta confortabil in Arabia Saudita; tara este renumita pentru tratamentele opresive si restrictive, aplicate doamnelor.

Muntele Omine din Japonia

Doar pentru calugari: muntele Omine
Doar pentru calugari: muntele Omine

Muntele Omine a fost inclus in anul 2004 in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Dar aceasta destinatie turistica este accesibila numai barbatilor, intrucat o lege foarte veche interzice accesul femeilor aici. Ca si in cazul Muntelui Athos, pe Muntele Omine femeile nu sunt binevenite, pentru a nu-i distrage pe calugari.

Parcul acvatic Galaxy din Germania

Pericol pentru doamne!
Pericol pentru doamne!

Interzicerea accesului femeilor in anumite locatii este prezent si in tari precum Germania. Dar de data aceasta, din punct de vedere al pericolelor ce le pot paste pe reprezentantele sexului frumos. Este vorba despre toboganul X-treme FASER din parcul Galaxy, care a provocat de-a lungul timpului ranirea femeilor in partile intime si a determinat interzicerea accesului reprezentantelor sexului frumos, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!