Europa

Terasele de calcar din Pamukkale

Pamukkale este una dintre minunile naturale unice ale Turciei, alcatuita din terase calcaroase, formate din stalactite albe ca zapada, fiind recunoscuta drept a opta minune a lumii de catre turci. Pamukkale impreuna cu Hierapolis sunt incluse amandoua in Patrimoniul Mondial al UNESCO, inca din anul 1988.

Ambele intrunesc conditiile necesare pentru a fi recunoscute drept statiunea turistica ideala. Pamukkale se traduce prin “Castelul din bumbac”, dar in trecut a avut diferite alte nume mai putin conventionale. Pamukkale este recunoscuta pentru frumusetea unica a formatiunilor geologice de aici si pentru ruinele istorice.

pamukkale

Terasele de calcar din Pamukkale, de culoare alba, sunt depozite minerale care provin din izvoarele din muntii Cal si din izvoarele vulcanice, formate cu mii de ani in urma. Apa aluneca peste travertin si umple locul respective si tot aici exista o piscina unde poti inota printre coloanele antice romane.

Anticul oras Hierapolis se afla in varful teraselor albe si are o lungime de aproximativ 2700 de metri, la o inaltime de 160 de metri. El poate fi vazut de pe dealuri, din cealalta parte a vaii si are o existenta de 14000 de ani.

pamukkale2

Pentru a pastra travertinul alb si pentru a preveni spargerea si deteriorarea lui, in anul 1997, a fost interzis accesul pe el, iar apa poate ajunge pe terase periodic, in fucntie de programul saptamanal de stropire. In partea de sud a travertinului se poate pasi, dar cu picioarele goale.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!