Europa

Chianti, nu doar despre vinuri

 

Intinsa intre Florenta si Siena, in inima Toscanei, regiunea viticola Chianti reprezinta o imagine romantata a Italiei: asezari in care casele au acoperisuri din teracota, cine stropite cu vin de calitate si podgorii care se intind cat vezi cu ochii pe dealurile scaldate de soare.  Dar printre drumurile serpuite si colinele blande ale dealurilor din Chianti, se ascund si atractii moderne surprinzatoare. La toate acestea se adauga cantitati impresionante de vin rosu care abia asteapta sa fie baute.

Toscana, ce deliciu!
Toscana, ce deliciu!

[highlights color=”green”]Cand vine vorba despre vin… [/highlights]

Familia Antinori produce vin in regiune, din anii 1300, dar compania detinuta de ea, Marchesi Antinori, face investitii pentru viitor. In toamna anului 2012, a fost inaugurata o noua facilitate pentru producerea vinului, cu o arhitectura impresionanta, numita Antinori nel Chianti Classico. Iar in luna martie 2013, complexul din sticla si otel, a fost deschis pentru public, aici organizandu-se circuite turistice, cu durata de 1 ora, la pretul de 20 euro. Daca iti faci rezervare, vei avea sansa sa participi la o “excursie” care incepe in pivnita locatiei si se termina in camera de degustare, incastrata in sticla. Tot aici se afla si un mic muzeu in care sunt expuse opere de arta si artefacte cu tematica viticola, printre care si o presa antica din lemn, al carui design ii apartine lui Leonardo da Vinci.

Familia Antinori
Familia Antinori

[highlights color=”green”]Frumusetea la ea acasa in Panzano[/highlights]

O mica asezare cocotata pe un deal poate reprezenta o locatie mai putin obisnuita pentru a gasi tot ce e mai nou in materie de moda, dar la magazinul specializat in articole din pielarie, Verso x Verso, din micul oras Panzano din Chianti, exact asta te asteapta. Chiar si mai surprinzator este faptul ca toate hainele si accesoriile expuse, pot fi facute pe comanda. Ti-ar placea varful rotund sau patrat la pantofii executati manual, de culoarea caramelului? Sau ce-ai zice de jacheta din piele de capra, de culoarea orange, creatie a designerului scolit in stil florentin? Dupa ce-ai dat comanda, fa o plimbare pe aleile cu piatra cubica ale acestui oras medieval si bucura-te de imaginile unice ale apusului de soare.

Castelul din Panzano
Castelul din Panzano

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!