Europa

Cele mai interesante cladiri din Spania

Ai ajuns si in cea mai noua piata spaniola? Esti satul de uimitoarele ruinele antice? Toate acele biserici fantastice, mozaicate, iti dau dureri de cap? Arunca atunci o privire asupra celor mai tari cladiri din Spania.

[highlights color=”red”]4 Cea mai diversa: La ciudad de las artes y la ciencias[/highlights]

ciudad de las artes y la ciencias

Arhitectului Salii de concerte Tenerife, Calatrava, i-a revenit mareata sarcina de a proiecta Orasul artelor si stiintelor, pe albia raului in Valencia. Indiferent ca esti ahtiat dupa stiinta, snob in domeniul artelor, sau iubitor de animale, aceasta locatie sparge toate barierele conventionalului. Aceasta cladire arata ca un urias urs panda din metal si daca achizitionezi un bilet combinat, beneficiezi de 3 zile pentru a-i putea vizita interiorul. Nu mai ai un ban in buzunar? Aventureaza-te prin gradinile L’Umbracle, zaboveste o clipa acolo sau inchiriaza o bicicleta si fa o plimbare pe cararile din Jardins De Turia, un parc care se intinde cat toata Valencia, de la gradina zoologica, trecand prin cartierele istorice, pana la aceasta cladire, care poate fi considerata un omagiu nebunesc adus stiintei.

Sfat: Nu uita sa ai la tine un ID de student, pentru a beneficia de nenumarate discounturi.

[highlights color=”yellow”]3 Cea mai stralucitoare: Hotelul si vinaria Marqués de Riscal[/highlights]

riscal

Tuturor le plac creatiile reusite ale arhitectului Frank Gehry; Spania se mandreste cu doua astfel de spectacole stralucitoare. Holbeaza-te obligatoriu la Muzeul Guggenheim din Bilbao, cu o structura care iti taie rasuflarea, apoi indreapata-te spre regiunea viticola pentru a vedea valurile din otel si titan ale Hotelului Marques de Riscal in Elciego, la periferia Tarii Bascilor. Inconjurat din toate partile de podgorii intinse, aceasta constructie mamut arata ca o persoana infometata in Vegas. Testeaza cateva soiuri de vin si vezi daca asta te ajuta sa patrunzi mai bine spiritul arhitecturii.

[highlights color=”red”]2 Cea mai mare incarcatura religioasa: Iglesia de Santa Monica[/highlights]

Iglesia de Santa Monica

Atunci cand toate bisericile din Europa incep din ce in ce mai mult sa semene intre ele, alunga monotonia cu Biserica Santa Monica din Rivas, Madrid. Asezamantul este curbat pe o parte, iar in partea cealalta seamana cu o ceapa explodata. Arhitectii o descriu ca pe “o explozie, inghetata instantaneu dupa momentul detonarii.” Nu te-ai gandi niciodata ca aici este un lacas de cult, daca n-ai vedea o cruce simpla asezata deasupra intrarii.

[highlights color=”yellow”]1 Cea mai verde: Pabellón de España[/highlights]

Pabellón de España

Pentru o tara atat de inversunat traditionalista, Spania s-a inscris pe drumul verde si si-a prezentat noul sau simt eco la Expo 2008 in Zaragoza, castigand respect cu pavilionul sau. Coloanele sale absorb apa dintr-o piscina, actionand ca un aer conditionat natural – care asigura o temperatura de aproximativ 40ºC. Acoperisul este prevazut cu panouri solare si dispositive colectoare ale apei de ploaie, care fac din aceasta cladire un exemplu extraordinar de sustenabilitate.

Chiar daca nu-ti pasa de ce se afla in interiorul acestor cladiri, pe dinafara ele iti taie rasuflarea. Ia Spania la pas si pregateste-te sa fii atacat vizual de aceste creatii arhitecturale absolut nebunesti.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!