Europa

Cele mai interesante cladiri din Spania

Ai ajuns si in cea mai noua piata spaniola? Esti satul de uimitoarele ruinele antice? Toate acele biserici fantastice, mozaicate, iti dau dureri de cap? Arunca atunci o privire asupra celor mai tari cladiri din Spania.

[highlights color=”yellow”]7 Cea mai mare concentratie de arhitectura uluitoare: Barcelona[/highlights]

barcelona

Barcelona nu e vestita numai pentru arhitectura uneori ridicola. Incepand cu Catedrala Sagrada Familia si terminand cu Parcul Guell, Barcelona este un adevarat muzeu in aer liber, unde se vad peste tot urmele lasate de celebrul arhitect Gaudi. O piesa de rezistenta este Casa Milà sau La Pedrera, un bloc de locuinte a carui retea de balcoane si al carui exterior sunt acoperite cu mozaic fosforescent. Vizitarea lui in interior nu este gratuita, dar a face poze acestei cladiri de peste drum nu costa niciodata nimic.

Sfat: Nu rata turnul Torre Agbar si sediile companiei gas Natural.

[highlights color=”red”]6 Locatia cea mai obscura: El Capricho de Gaudí[/highlights]

El Capricho de Gaudí

Daca n-ai dat ochii cu lucrarile lui Gaudí in Barcelona, cauta creatiile sale nebunesti in Cantabria. Micul orasel Comillas este locul unde se afla una din operele sale timpurii, Villa Quijano. Fosta resedinta a unui om de afaceri care s-a imbogatit ulterior in America, adaposteste acum un restaurant sofisticat si scump. De ce oare a ales Gaudí sa proiecteze o vila intr-un oras cu numai 2500 de locuitori e un mister pentru toata lumea, dar explicatia sta in numele cladirii: El Capricho de Gaudí (capriciul lui Gaudí).

[highlights color=”yellow”]5 Cea mai greu de descris: Villa Nurbs[/highlights]

Villa Nurbs

Balon de sapun? Nava spatiala? Implanturi cu silicon? Nu exista o descriere precisa pentru Villa Nurbs, o resedinta privata din Empuriabrava, Girona, proiectata de arhitectul catalan Enric Ruiz Geli. Materialele exterioare (cum ar fi capsulele de pe acoperis) sunt create astfel incat sa salveze energia si sa protejeze impotriva radiatiilor solare. Oricine ar fi cel care a refulat prin constructia acestei cladiri, el merita cunoscut.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!