Asia

Fantasticul fort Prabalgad din India

Fortul Prabalgad, cunoscut si sub numele de Kalavantin Durg (fortul lui Kalavantin), se afla intre Matheran si Panvel, in statul indian Maharashtra, la o inaltime de 700 metri in muntii Western Ghats. El a fost construit in varful unui platou stancos, aproape de Matheran. Inainte, fortul a fost cunoscut sub numele de Muranjan, pana a fost cucerit de catre armatele Maratha, in timpul domniei Shivaji.

La fortareata se poate ajunge in urma unei ascensiuni destul de periculoase. Scarile au fost sapate chiar in stanca, nu exista balustrade de siguranta si nici franghii de care sa te poti agata. Partea cea mai grea este insa coborarea, mai ales daca suferi de vertij.

Potrivit legendei, fortul a fost construit pentru o regina pe nume Kalavantin, dar mai mult de atat nimeni nu stie. In jurul anului 1458, Malik Ahmad, primul ministru al regatului Ahmednagar, a pus stapanire pe fortareata, in timpul cuceririi Konkan. Imperiul Mughal a preluat controlul fortului Prabalgad, impreuna cu Kalyan, Mahuli, Karnala si alte fortarete, dupa moartea lui Sambhaji.

Fortul a fost cucerit de Shivaji de la Imperiul Mughal in anul 1657, dupa stabilirea sa in regiunea Kalyan-Bhivandi. La momentul atacului, fortul era guvernat de catre Kesar Singh, un nobil Mughal si a fost singura constructie de gen care a opus rezistenta. Se pot vedea semnele defensivei femeilor din fortareata, care practicau Jauhar, o traditie care consta in aruncarea in foc, pentru a avea parte de o moarte onorabila. Singh a murit in timpul bataliei din octombrie 1657, sacrificandu-se pentru ca mama sa si nepotul ei sa poate scapa cu viata.

prabaldag6prabaldag5 prabaldag4 prabaldag3prabaldag2 prabaldag1

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fashiondays.ro

Urmărește-ne pe Facebook!