Asia

9 castele de senzatie din Asia

Atunci cand te gandesti la castele, probabil iti vin in minte imaginile grandiosului palat Windsor, ale turnurilor de la Neuschwanstein sau splendoarea gotica a castelului Bran. Dar la rasarit de Europa se afla castele la fel de incantatoare si ma jos vom vedea un top al celor mai grandioase castele din Asia.

San Domingo, Taiwan
Gwalior

[highlights color=”orange”]1. Castelul Himeji, Japonia[/highlights]

Datand din anul 1333, castelul Himeji este probabil cel mai cunoscut castel din Asia si asta dintr-un motiv bine intemeiat – fiind cel mai mare castel japonez si cel mai frumos. In ciuda grelelor bombardamente de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, ce au avut loc in orasul din apropiere si a cutremurului Great Hanshin din 1995, castelul s-a pastrat intr-o stare remarcabila pana in zilele noastre si face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

himeji

[highlights color=”orange”]2. Fortareata Hwaseong, Coreea de Sud[/highlights]

Construita la sfarsitul secolului 18, de catre imparatul Jeongjo, in onoarea tatalui sau, fortareata Hwaseong este un alt castel asiatic, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.  Zidul fortaretei are o lungime de peste 5,5 kilometri si este prevazut cu porti catre nord, sud, est si vest. In ciuda facilitatilor militare de care dispune, in timpul razboiului cu Coreea de Nord, ea a fost serios afectata, astfel incat repararea sa completa nu a fost posibila. Urmele lasate de razboaie adauga un plus de farmec constructiei, transformand-o intr-o atractie turistica populara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[highlights color=”orange”]3. Fortul San Domingo, Taiwan[/highlights]

Cunoscut si sub numele de castelul Hongmao, Fortul San Domingo poate nu este cel mai frumos din lume, dar istoria sa este cu adevarat fascinanta. Initial, fortareata din lemn construita de catre spanioli in anul 1629, a fost ocupata si de catre olandezi, iar dupa al doilea razboi al opiului si de catre britanici. Casa in stil Victorian a fost candva resedinta consulara britanica, iar in prezent este muzeu ce ofera vizitatorilor sai o incursiune in trecutul istoric al acestor locuri.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!