[highlights color=”red”]Shigatse[/highlights]

Shigatse

Shigatse este al doilea oras ca marime din Regiunea Autonoma a Tibetului, din China, cu o populatie de 100000 de locuitori si aflat la o altitudine de 3840 metri, la confluenta dintre raurile Yarlung Tsangpo (Brahmaputra) si Nyang (Nyang Chu sau Nyanchue), in vestul Tibetului. Shigatse se afla pe un teren plat, inconjurat de munti inalti, iar zona urbana se afla la sud de raul Yarlung Zangbo, din partea sud-centrala a Tibetului. Orasul a fost vechea capitala a provinciei Ü-Tsang, iar in prezent este centrul administrativ al modernei prefecturi  Shigatse, cartier din Tibet.

[highlights color=”red”]Juliaca[/highlights]

Juliaca

Juliaca este capitala din San Roman, din regiunea Puno in partea de sud-est a Peru. Este cel mai mare oras din regiune, cu o populatie de 225146 locuitori (in 2007) si aflat la 3825 metri altitudine, pe platoul Collao, fiind totodata si cel mai mare centru comercial din Puno. Juliaca este si un punct de tranzit important in zona, avand legaturi puternice cu orasele din sudul tarii printre care Arequipa, Puno, Tacna, Cuzco, Ilo si cu Bolivia.

[highlights color=”red”]Oruro[/highlights]

oruro

Infiintat la data de 1 noiembrie 1606, ca centru minier pentru exploatarea argintului in regiunea Urus, Oruro este in prezent un oras important din Bolivia, cu o populatie de 235393 locuitori (in urma recensamantului din 2010), aflat la 3706 metri deasupra nivelului marii. Dupa ce minele de argint au fost epuizate, Oruro a redevenit la sfarsitul secolului 19, centru pentru explorarea cositorului si pentru o vreme, mina La Salvadora de aici a reprezentat cea mai importanta sursa de cositor din lume. Treptat, aceasta resursa a devenit mai putin abundenta, iar Oruro a cazut din nou in declin, desi principalul angajator a ramas tot industria miniera.

[highlights color=”red”]Lhasa[/highlights]

lhasa

Aflata intr-un mic bazin inconjurat de muntii Himalaya, Lhasa este la o altitudine de 3600 metri, in mijlocul platoului Tibetan, muntii din jur ajungand la inaltimi de 5500 metri. Raul Kyi (sau Kyi Chu), afluent al fluviului Yarlung Zangbo, traverseaza partea de sud a orasului. Acest curs de apa, cunoscut in randul localnicilor drept “valurile albastre vesele”, trece printre piscurile acoperite de zapada si defileele din muntii Nyainqêntanglha, pe o distanta de 315 kilometri, varsandu-se in Yarlung Zangbo, la Qüxü, acolo unde se afla o zona de un pitoresc aparte. Lhasa este al doilea oras ca marime de pe platoul Tibetan, avand o populatie de peste 550000 de locuitori si aici se afla multe locatii budiste de o deosebita importanta culturala, precum palatul Potala, templul Jokhang si palatele Norbulingka, multe dintre ele aflandu-se in cartierul Chengguan.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.