Destinatii

Cele mai frumoase manastiri izolate din lume

[highlights color=”brown”]4. Xuan Kong, China[/highlights]

Xuan Kong

In provincia Shanxi din China se afla “Templul suspendat”. Manastirea se afla pe o stanca de unde se poate vedea muntele Heng. La prima vedere, aceste templu pare sa se prabuseasca la cea mai mica adiere de vant, dar se pare ca a fost protejat de zei (sau de un foarte bun inginer constructor) reusind sa reziste de-a lungul anilor, in ciuda a numeroase cutremure. In interior, cladirea este impresionanta, avand sali si camere care urmeaza conturul peretelui de stanca. Construit acum 1400 de ani, templul este cu adevarat magnific gratie si meritelor sale arhitecturale. Pentru a-l proteja, el este prins cu grinzi de peretele de stanca in care a fost sapat.

[highlights color=”brown”]3. Sümela, Turcia[/highlights]

Sümela Monastery

Sümela este o veche manastire ortodoxa, care dateaza de 1600 de ani, construita in stanca si la care se poate ajunge daca urci treptele din piatra ce strabat padurea din apropiere. Ea se afla la 1200 de metri inaltime, in valea Altindere din Turcia. Oficial abandonata in anii 1920, manastirea este in prezent muzeu si o atractie turistica populara. In anul 2010 aici a fost organizata o slujba religioasa, pentru prima oara de la inchiderea sa. Sümela gazduieste cateva capele si are si bucatarie.

[highlights color=”brown”]2. Popa Taungkalat, Myanmar[/highlights]

Popa Taungkalat

Cei care viziteaza aceasta manastire au la propriu capul in nori. Asezata la 737 metri altitudine, locatia manastirii Popa Taungkalat este cu adevarat socanta. Ea este construita peste un vulcan – inactiv probabil, dar daca era inactiv si atunci cand manastirea a fost ridicata, nimeni nu stie. Ea este un faimos loc de pelerinaj pentru budisti, aici aflandu-se 37 Mahagiri Nats (spiritele celor decedati in conditii violente). Cei care doresc sa viziteze manastirea trebuie sa tina minte doua lucruri: mai intai, trebuie sa urce 777 trepte; in al doilea rand, sa evite sa manance odata ajunsi la destinatie – macacii care traiesc in zona au obiceiul sa fure mancarea oamenilor.

[highlights color=”brown”]1. Sf. Gheorghe, Israel[/highlights]

St. George Monastery

Aflata in partea de vest a teritoriilor palestiniene, manastirea Sf. Gheorghe este o alta constructie in care, daca ai locui, n-ai vrea sa fii somnambul, intrucat se afla pe marginea unei prapastii. Sanctuarul crestin datand din secolul 16 este accesibil la capatul unui pod peste Wadi Qelt, despre care unii spun ca ar fi Valea Umbrelor, mentionata in Vechiul Testament, psalmul 23. Manastirea este construita in apropierea unei pesteri despre care se crede ca este locul in care profetul Elijah a fost hranit de corbi. In orice caz, acest loc nu a fost intotdeauna unul linistit. La scurta vreme dupa construirea sa, armatele persane au trecut prin vale si au ucis 14 calugari care traiau aici. Oasele si craniile celor decedati pot fi vazute in peretii locatiei si in zilele noastre.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!