Destinatii

Cele mai frumoase manastiri izolate din lume

[highlights color=”brown”]7. Manastirea Kozheozersky, Rusia[/highlights]

Kozheozersky

Manastirea Kozheozersky este o manastire ortodoxa aflata langa lacul Kozhozero, in partea de nord-vest a Rusiei – una dintre cele mai izolate regiuni din lume. Manastirea Kozheozersky, fondata in anii 1500 este astfel una dintre constructiile cel mai greu de atins din lume, pentru ca nu exista drumuri care duc aici. Cei care vor sa vina aici trebuie sa ia trenul pana la Nimenga, apoi sa apeleze la un camion ce transporta cherestea pentru a traversa padurea si in final sa merga pe jos ultimii 32 de kilometri. Chiar si ajunsi aproape de destinatie, mai exista un obstacol: lacul. Curajosii trebuie sa aprinda un foc si sa astepte sa fie vazuti de o barca de pe malul celalalt. Nu e nevoie sa spunem ca manastirea nu are curent sau Internet, asa ca asigura-te ca stie cineva unde te duci, inainte de a pleca de acasa.

[highlights color=”brown”]6. Phugtal Gompa, India[/highlights]

Phugtal Gompa

Ascunsa in indepartata regiune Zanskar, in varful muntilor Himalaya, se afla Phugtal Gompa, care isi face aparitia din peretele de stanca al unui masiv inalt de 3800 metri. Aici traiesc in jur de 70 de calugari, extraordinara structura fiind construita in secolul 12, de catre  Lama Gangsem Sherap Sampo. O adevarata minune, manastirea este facuta din caramizi, piatra si lemn si a rezistat in timp, sute de ani.

[highlights color=”brown”]5. Paro Taktsang, Bhutan[/highlights]

Paro Taktsang

Manastirea cunoscuta si sub numele de “Barlogul tigrului” se afla intr-o stanca inalta de 3000 de metri, in valea Paro din Bhutan. Legenda spune ca Guru Rinpoche, cel de-al doilea Buddha, a ajuns aici in spatele unei tigroaice, in cautarea unei pesteri in care sa mediteze. Aceasta pestera exista si in prezent in interiorul manastirii. Construita in anul 1692 si renovata in 1998, aici se poate ajunge numai pe jos sau cu catari. Locul este destinat strict practicantilor religiosi, turistilor nefiindu-le permis accesul.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!