Destinatii

Cele mai frumoase manastiri izolate din lume

Unii spun ca dragostea aduce durere in suflet. Ei bine, exista cazuri in care dragostea pentru Dumnezeu poate aduce si durere fizica. Asa se intampla in cazul manastirilor din lista de fata, care prin locatia lor pun mari probleme celor care vor sa ajunga la ele. “Inaccesibil” este un cuvant extrem de potrivit pentru a descrie cele mai frumoase manastiri izolate din lume.

[highlights color=”brown”]10. Manastirea Ostrog din Muntenegru[/highlights]

ostrog

Aceasta biserica ortodoxa sarbeasca este sapata in peretele de stanca de la Ostroška Greda. Este cel mai popular loc de pelerinaj din Muntenegru si mii de oameni vin aici in fiecare an. Infiintata de catre Vasilije, episcopul metropolitan al Herzegovinei, in secolul 17, acesta este ingropat aici. Unul dintre motivele numarului mare de vizitatori este acela ca multi cred ca daca se roaga langa trupul lui Vasilije se pot vindeca de boli sau pot avea o viata mai usoara.

[highlights color=”brown”]9. Metéora, Grecia[/highlights]

meteora

Metéora – care inseamna “mijlocul cerului” se afla pe un pilon de stanca din Campia Thessaly din centrul Greciei. Manastirea ortodoxa este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si are la baza o legenda originala. Se spune ca fondatorul ei, Sf. Athanasius, nu a trebuit sa escaladeze stanca pentru a pune steagul religios in varful bisericii, ci a a fost purtat pana acolo de un vultur. Pentru cei dornici sa ajunga aici, treptele abrupte sunt insa singurul mijloc de transport. Inainte de anii ’20, majoritatea oamenilor foloseau franghii si scripeti pentru a ajunge in varf, iar in secolul 14, cand ea a fost construita, au fost folosite scari si  plase pentru a transporta materialele sus, la peste 550 metri inaltime. Manastirea este faimoasa si pentru aparitia sa in filmul din seria Bond, “For your eyes only”.

[highlights color=”brown”]8. Manastirea budista Ki, India[/highlights]

ki

Desprinsa parca din filmul “Stapanul Inelelor”, manastirea Ki se afla in asezarea cu acelasi nume din muntii Himalaya. Manastirea calugarilor budisti din Tibet se afla in varful unui deal, la altitudinea de 4166 metri, de sus putand fi admirata valea Spiti. Aici functioneaza un centru de instruire pentru calugarii lui Dalai Lama si a fost adesea atacata de catre mongoli si alte armate

inamice.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!