Asia

Tunelul glicinelor din Japonia

Privelistea spectaculoasa oferita de gradinile Kawachi Fuji din Kitakyushu, Japonia, transforma aceste locuri intr-un peisaj de vis si un cadru de poveste, de unde nu ai vrea sa pleci niciodata. Acest tunel incantator, o adevarata explozie de culori este cunoscut sub numele de ‘Tunelul glicinelor’, acolo unde aceste flori (fuji in limba japoneza) creeaza prin coloritul lor si felul in care sunt suspendate, un loc de trecere spectaculos.

Gradinile se afla la aproximativ 4 ore de mers cu masina de orasul Tokyo, iar perioada ideala pentru a veni aici tine de la sfarsitul lunii aprilie pana la mijlocul lunii mai, atunci cand glicinele sunt inflorite. Mai mult, intre 27-29 aprilie, aici se organizeaza “Festivalul glicinelor” sau “Fuji Matsuri“, toate festivitatile avand loc in gradina. Pentru a ajunge aici de la statia JR Yahata, poti lua autobuzul Nishitetsu 56 si coboara la Scoala elementara Kawachi. De aici, ai de mers pe jos 10-15 minute. In gradinile Kawachi Fuji cresc peste 150 de glicine apartinand a 20 de specii diferite (albe, albastre, purpurii, violet si roz). ‘Tunelul glicinelor’ este un exemplu de folosire a arborilor ca parte a unei structuri, aceasta tehnica fiind folosita sub numele de arbortectura. Glicina este una dintre cele mai frumoase plante agatatoare. Crengile ei ajung la maturitate in cativa ani, moment in care ele infloresc, alcatuind o adevarata cascada de flori in culori dintre cele mai diverse.

wisteria1

Odata ajunsi in gradini, vizitatorii fac cunostinta cu o stare de pace si liniste. Nu e de mirare ca aceasta planta este un simbol important al budistilor, reprezentand rugaciunea si atingerea divinitatii. Aceste metafore sunt inspirate de catre forma spiralata si felul in care aceste plante cresc, uneori ajungand si la 20 de metri inaltime. ‘Tunelul glicinelor’ este un loc magnific de vizitat, macar odata in viata.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!