Europa

Coasta Amalfi, splendoarea vestica a Italiei

Incarcata de istorie si cu un farmec aparte, Coasta Amalfi este una dintre cele mai populare statiuni turistice din Italia, oferind combinatia ideala intre zona urbana si regiunea de coasta. Candva republica maritima independenta, rivalizand cu Pisa, Genova si Venetia, centrul istoric al orasului ofera atractii nenumarate. Amalfi se afla in cea mai incantatoare zona de coasta din Italia si este impanzita de hoteluri, baruri si restaurante. Statiunea este ideala pentru cei care isi doresc o vacanta relaxanta intr-un cadru de vis.

Coasta Amalfi, aglomerata dar superba
Coasta Amalfi, aglomerata dar superba

[highlights color=”blue”]Plaja[/highlights]

Amalfi are o singura plaja, cu prundis, destul de aglomerata, dar fiecare hotel din statiune are propria sa plaja privata. Daca vrei intinderi fine de nisip, mergi in partea de est a coastei, la Minori si Maiori. Aceste statiuni sunt deservite si de autobuze.

Plaja amalfitana - desprinsa din Paradis
Plaja amalfitana – desprinsa din Paradis

[highlights color=”blue”]Dincolo de plaja[/highlights]

Centrul istoric din Amalfi este un loc extrem de pitoresc. Atractia principala este reprezentata de Dom (Piazza del Duomo), catedrala orasului, la care se poate ajunge la capatul unei ascensiuni pe scari. Portile sale dateaza din secolul 11. In apropiere se afla o manastire, Chiostro del Paradiso, cu un look exotic, arab. Poti vizita si muzeul orasului, Museo Civico, aflat langa Dom. Aici se afla Tavoliere Amalfitana, un codex de vechi legi navale, care au guvernat zona mediteraneeana, pana la mijlocul secolului 16.

[highlights color=”blue”]Distractie pentru familii[/highlights]

Amalfi nu este un loc care se adreseaza celor care cauta pachete de vacanta familiale, desi apele aici sunt curate si exista multe hoteluri si restaurante care practica preturi rezonabile. Copiii se vor bucura de excursia la bordul unei ambarcatiuni, care pleaca din port si ajunge pana la Emerald Grotto, o pestera cu ape adanci de culoare smaraldului. Aici exista si un muzeu, Museo della Carta (Via delle Cartiere), dedicat istoriei fabricarii hartiei, candva o industrie prospera in aceste locuri.

[highlights color=”blue”]Explorarea regiunii[/highlights]

Peisaje care-ti taie rasuflarea
Peisaje care-ti taie rasuflarea

Positano, una dintre cele mai pitoresti si exclusiviste statiuni de pe coasta, este usor accesibila cu autobuzul din Amalfi. Locul este cu adevarat incantator, ideal pentru a petrece o zi intreaga, colindand prin magazine, savurand o bautura pe una dintre multele terase sau lenevind pur si simplu la soare. Si mai aproape se afla Ravello, renumit pentru locatiile sale romantice de cazare.

[highlights color=”blue”]Cazare[/highlights]

Luxosul hotel Santa Caterina
Luxosul hotel Santa Caterina

Rasfata-te cateva nopti la cel mai cautat hotel din Amalfi, locatia de cinci stele Santa Caterina (SS Amalfitana). Inaugurat in anul 1880, ofera camere si apartamente cu vedere la mare si dispune de piscina, centru spa si doua restaurante excelente – unde poti veni si daca nu esti cazat in hotel, dar cu rezervare prealabila.Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Superb! de foarte mult timp vreau sa ajung la Napoli si prin imprejurimi (Capri, Anacapri), dar vad ca sunt si alte locuri absolut minunate ce nu trebuie ratate daca ajungi in zona….

  • […] Coasta Amalfi este cunoscută pentru peisajele naturale și vegetația sălbatică, elemente care își păstrează farmecul, în ciuda numărului mare de turiști care vin an de an. Aceste peisaje înglobează secole de artă, istorie și cultură. De aceea întreaga Coastă Campania (care include Amalfi) este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Amalfi este nucleul coastei, iar în jurul lui se află multe încântătoare localități ce merită vizitate una câte una: Positano, Maiori, Ravello – sunt doar câteva dintre acestea. Dar iată mai jos ce să vezi și ce să faci pe Coasta Amalfi, într-un top 10 al celor mai frumoase atracții de aici. […]

Urmărește-ne pe Facebook!