Aventura

Cele mai frumoase telegondole din lume

Inca de cand erai copil iti placea sa mergi cu telefericul, telecabina, telegondola sau orice alt mijloc de transport care te inghesuia intr-o cabina si te ridica pe-un cablu in varf de munte sau pe deasupra apelor. Ce-i drept, in Romania a facut istorie telecabina din Busteni dar in lume exista mii de astfel de “obiecte zburatoare”. Unele dintre ele sunt (sau au fost) de-a dreptul spectaculoase. Iata-le!

[highlights color=”green”]10 Mt. Hood “SkiWay” (Oregon, SUA)[/highlights]

Mt. Hood

Ski-Lift Bus, un autobuz transformat in telegondola, a fost folosit pe muntele Hood, din Oregon, facand legatura intre Government Camp si Timberline Lodge. El a fost construit in anul 1956 si la acea vreme, era cea mai lunga linie de teleferic din lume. La constructia sa au fost folosite autobuze vechi si un sistem de cablu. Telefericul a fost inaugurat in data de 3 februarie 1956, dar nu a trecut decat un sezon pana sa devina un dezastru financiar. In anul 1961, aceasta linie de teleferic a fost desfiintata.

[highlights color=”green”]9 Telefericul de pe Muntele Hua (China)[/highlights]

Mount Hua's Cable Car

Muntele Hua este un munte sacru Taoist, aflat in Provincia Shaanxi din China. El este unul dintre cei 5 munti mari ai Chinei, avand o altitudine de 1997 metri si avand reputatia celui mai ploios munte din lume. Timp de multi ani, oamenii il urcau pe jos si coborau cu telefericul. Alegand aceasta ruta, vizitatorii pot experimenta nu numai pericolul, dar si peisajul absolut incantator din zona.

[highlights color=”green”]8 Skyway (Disneyland, SUA)[/highlights]

Skyway

Majoritatea celor care au vizitat Disneyland inainte de anii ’90, isi aduc aminte de aceasta atractie, chiar daca nu au folosit-o niciodata. Pana la urma, o telegondola care trecea pe langa roller-coaster-ul Matterhorn nu era ceva chiar obisnuit. Ea a fost inaugurata in anul 1956 si la vremea respectiva a fost singura linie de teleferic din SUA. Skyway a fost construita inainte de Matterhorn, care a fost ridicat in jurul telegondolei existente la acea vreme. Daca o astfel de calatorie permitea turistilor sa admire intregul parc de distractii de sus, ea a fost desfiintata in anul 1994, deoarece sistemul de alimentare al Matterhorn incepuse sa dea rateuri.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!