Aventura

Cele mai bune locuri din Europa pentru surferi

In intreaga lume, surful a devenit extrem de popular in randul iubitorilor de apa si miscare, indiferent de varsta. Exista cateva locatii in lume care isi mentin reputatia de centre de surf de top, renumite pentru cursurile oferite, iar Europa se numara printre ele. Surful in Europa este la fel de divers precum cultura si limbile vorbite pe batranul continent, existand 17 tari recunoscute la nivel mondial, in care acest sport poate fi practicat de oricine.

De la plajele cu nisip fin din Franta pana la golfurile ascunse din Portugalia, fiecare tara europeana are ceva de oferit surferilor profesionisti sau celor care abia deprind tainele acestui sport. Lista de fata iti prezinta 10 tari unde incepatorii pot veni fara grija pentru a face surf.

North Devon (Marea Britanie) – partea de nord a comitatului Devon se mandreste cu locatii variate, printre cele mai populare numarandu-se Woolacombe si Croyde. Croyde este un loc magnific unde plajele au nisip fin si arhitectura este remarcabila. Woolacombe este o plaja populara care se intinde pe linia de coasta din North Devon. Locul este ideal pentru pasionatii de sporturi acvatice, pentru valurile fantastice care se formeaza aici.

Surfing in Croyde
Surfing in Croyde

Portugalia – se afla in Peninsula Iberica, iar plajele sale sunt faimoase pentru valurile gigantice.

Biarritz – este un oras linistit aflat in Golful Biscay, despre care se spune adesea ca este capitala surfului european. Aici se afla 6 plaje care atrag atat surferii amatori cat si pe cei profesionisti.

Surferi in Biarritz
Surferi in Biarritz

San Sebastian – aflat in Tara Bascilor, este un loc unde se afla unele dintre cele mai tari plaje din lume. La Gaviota este cea mai importanta dintre ele, aici existand scoli de surf renumite.

Mundaka – locatia se afla in Golful Biscay si aici se organizeaza cateva competitii internationale de surf.

Norvegia – atrage numerosi pasionati de surf, plajele sale intinse, recifurile din granit si relieful stancos, facand ca aceasta tara sa reprezinte cea mai buna locatie pentru surf din Europa.

Fuerteventura – se afla intre insulele Canare si este recunoscuta drept cea mai tare locatie pentru surf cu placa scurta si pentru windsurfing.

Fuerteventura - un loc special pentru surferi
Fuerteventura – un loc special pentru surferi

Lanzarote – insula face si ea parte din insulele Canare si este protejata de Rezervatia Biosferei apartinand UNESCO.

Golful Donegal – se afla in Irlanda si este locatia perfecta pentru incepatori. Forma concava a golfului face ca aici sa se formeze valuri gigantice care vor fi pe placul tuturor.

Hossegor – este o locatie populara pentru surf, aflata in Franta. Valurile si mareea de aici atrag surferi din toate colturile lumii.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!