Destinatii

10 locuri fantastice sapate in stanca

 

Atunci cand vine vorba despre locuri sapate in stanca, gandul te duce prima oara la orasul Petra din Iordania. Cu siguranta, locul isi merita faima, pentru ca este incredibil de frumos. Dar ceea nu stie multa lume este ca aceasta e numai una dintre multele alte minuni sapate in stanca ale lumii – unele dintre ele poate chiar mai frumoase. In lista ce urmeaza vei descoperi 10 astfel de locuri, despre care probabil nu stiai nici macar ca exista.

[highlights color=”brown”]10. Stancile Gila [/highlights]

Stancile Gila
Stancile Gila

Aflate in sud-vestul orasului New Mexico seamana cu Mesa Verde, unde pesterile existente au fost adaptate astfel incat sa asigure confortul oamenilor. Popoarele Mogollon au trait aici intre anii 1275 si 1300 e.n.; motivul pentru care aceste adaposturi din stanca au fost abandonate dupa un timp atat de scurt, nu este cunoscut. In pesteri exista 46 de camere, despre care se presupune ca au servit drept adapost pentru in jur de 15 familii.

[highlights color=”brown”]9. Monumentul National Bandelier[/highlights]

Bandelier, relicve de la indieni
Bandelier, relicve de la indieni

Aici se afla conservate casele sapate in stanca ale vechilor triburi de indigeni americani Puebelo. Acestia au creat nu numai monumentul national Bandelier, ci si alte locatii incredibile de pe continentul american, unele dintre ele regasindu-se in aceasta lista. Aici poti vedea case, cladirile unde se oficiau ceremonii si picturi rupestre.

[highlights color=”brown”]8. Mesa Verde [/highlights]

Mesa Verde
Mesa Verde

Se afla in Montezuma, Colorado. Este un loc grandios in care poti vedea casele si asezarile celor din tribul Pueblo. La sfarsitul anului 1190, ei au inceput constructia vestitelor locuinte sapate in stanca. Cea mai mare si cea mai cunocuta este Cliff Palace (Palatul din stanca). Constructiile au profitat de avantajul oferit de pesterile naturale, care au fost adancite pentru a oferi mai mult spatiu.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!