Destinatii Food & Drink

10 destinatii inspirate de cocktailuri hollywoodiene

Park Hyatt Tokyo

Hawaii
Hawaii

Cu “Marele Gatsby” care a rulat nu demult in cinematografele din intreaga lume, cocktailurile par sa fie din nou la moda. In cele ce urmeaza ai o lista cu bauturi facute faimoase de Hollywood si, de asemenea, vei afla unde le poti savura.

[highlights color=”orange”]1. French 75 – “Casablanca” – Paris, Franta[/highlights]

French 75 cocktail
French 75 cocktail

Recreeaza atmosfera clasica din filmul “Casablanca”, cu French 75, un amestc de gin, sampanie, suc de lamaie si zahar. Se spune ca a fost creat in barul New York din Paris in anul 1915 si de atunci a inspirat si alte derivate. Daca vrei sa incerci originalul, mergi in Paris, acolo unde barul  New York, se numeste in prezent  Harry’s New York Bar, sau incearca-l si in alte locatii istorice precum Hemingway Bar.

Harry’s New York Bar
Harry’s New York Bar

[highlights color=”orange”]2. Vodca Martini –  filmele cu James Bond – Londra, Marea Britanie[/highlights]

Vodca Martini
Vodca Martini

Multi fani ai bauturii Martini, iti vor spune ca un Martini adevarat este cel facut cu gin, nu cu vodca, dar cuvintele “scuturat, nu amestecat”, au transformat cultura moderna a acestei bauturi.  Vodca Martini, facuta cu vodca si vermut, nu este greu de preparat, dar daca te afli in Londra, incearca un Martini de calitate la Icebar, de la  Icehotel Lo

ndon, aflat pe strada Regents. Intrucat barul functioneaza tot timpul anului, poti savura Vodca Martini la – 5 grade Celsius, indiferent cate grade sunt afara.

Ice Hotel
Ice Hotel

[highlights color=”orange”]3. Ochi rosii – “Cocktail” – Tokyo, Japonia[/highlights]

Red Eye cocktail
Red Eye cocktail

Aptitudinile de barman ale studentului new-yorkez Brian Flanagan au reprezentat atractia principala in filmul din 1988, “Cocktail”, in care Tom Cruise a ridicat totul la rang de arta. Cocktailul Red Eye era leacul pentru mahmureala, fiind un amestec de bere, suc de rosii si ou. Pentru combinatia perfecta, incearca bauturile Tokyo si Yankee Stadium, de la Park Hyatt Tokyo.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!