Condimenteaza-ti planurile pentru cina cu aceasta reteta savuroasa: sote picant de creveti. In New Orleans, cuvantul “barbecue” nu se refera la faptul ca acesti creveti sunt pregatiti pe gratar. Preparatul este un sote facut cu usturoi, condimente si unt, la care se adauga bere pentru o aroma suplimentara.

Creole Barbecue Shrimp

[highlights color=”orange”]Ingrediente pentru 4-6 portii[/highlights]

Aproximativ 900 de grame de creveti, cu cap si coaja

2 lingurite condimente Cajun-Creole

6 lingurite unt

6-8 catei de usturoi

1 cutie bere

Sucul de la o jumatate de lamaie

Sos Worcestershire

[highlights color=”orange”]Mod de preparare[/highlights]

  1. Spala bine crevetii, apoi amesteca-i intr-un vas cu condimentele.
  2. Incalzeste untul la foc mediu. Adauga usturoiul si amesteca totul timp de un minut, sau pana ce acesta capata o nuanta maronie.
  3. Adauga crevetii si fa un sote, mai mult scuturand tigaia decat amestecand, pana ce acestia devin roz pe toate partile. In functie de marimea lor, procesul dureaza intre 2 si 4 minute.
  4. Adauga berea, sucul de lamaie si sosul Worcestershire si mai amesteca inca 2-3 minute.
  5. Pune crevetii pe o farfurie. Mai fierbe putin sosul, apoi toarna-l peste creveti. Serveste imediat cu paine prajita si…multe servetele.
  6. Creole Barbecue Shrimp2

[highlights color=”orange”]Variatiuni pe aceeasi tema[/highlights]

Creveti: Foloseste creveti cu cap pentru aceasta mancare. Capul da o savoare incomparabila. Daca nu gasesti creveti cu cap, foloseste-i macar pe cei cu coaja.

Unele retete elimina berea.

Pune la sfarsit putin patrunjel tocat, pentru un plus de culoare.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.