Europa Foto & Video

Parisul, vazut din Turnul Montparnasse

Majoritatea celor care viziteaza Parisul – cel putin, cei care o fac prima oara – se imbulzesc la Tour Eiffel, unica dorinta fiind de a urca in el si de a fotografia captala Frantei de la inaltimea celor 279,11 metri proiectati de Gustave Eiffel pentru platforma de la ultimul sau nivel (al treilea) – cel mai inalt punct din Uniunea Europeana accesibil publicului (pentru a oferi informatia completa, Tour Eiffel are o inaltime totala de 324 m). Putini se indreapta insa catre un alt colos francez, aflat in alta parte a orasului, mai exact langa Gara Montparnasse.

E vorba, evident, de turnul Montparnasse, o cladire de birouri inalta de “doar” 210 metri, deschisa insa turistilor care doresc sa imortalizeze Parisul de pe acoperisul ei. Turnul a fost construit intre 1969 si 1972 si pana in 2011, cand a fost depasit de Tour First, din La Defense, a fost cel mai inalt zgarie-nori al Frantei. In prezent se poate lauda cu locul 14 in topul celor mai inalte cladiri din Uniunea Europeana.

In Tour Montparnasse se poate urca (din postura de vizitator) doar la etajul 56, ultimul. Ajungi acolo in nu mai mult de 38 de secunde pentru a gasi restaurantul Ciel de Paris, un magazin de suveniruri, informatii despre cladire si despre istoria acesteia. De jur imprejur ai imaginea fascinanta a capitalei Frantei. Urcand cateva scari ajungi pe terasa circulara, de unde viziunea panoramica e mai completa. Principalele obiective pariziene sunt aratate in detaliu interactiv pe mari display-uri de tip touch, situate in cele patru puncte cardinale. La intrarea pe etaj, vei fi pus la “zid” si fotografiat, urmand ca, daca doresti, la plecare sa achizitionezi un set de fotografii cu tine. Ce-i drept, la preturi astronomice, care pornesc de la 20 de euro pentru doua poze ce te plaseaza pe fundal parizian.

Turnul Montparnasse e deschis in fiecare zi, dupa urmatorul program: 9.30 – 23.30 – intre 1 aprilie – 30 septembrie, respectiv 9.30 – 22.30 (de duminica pana joi) si intre 9.30 – 23 (vinerea, sambata si sarbatorile legale) – intre 1 octombrie – 31 martie.

CITEȘTE ȘI
Insula Contelui de Monte Cristo

Taxa de vizitare e de 13,50 euro (adulti), 10,50 euro (tineri intre 16-20 de ani si studenti), 8 euro (copii 7-15 ani), 7 euro (persoane cu dizabilitati).

Pentru cazul in care nu ai ajuns inca in Tour Montparnasse, TukTuk a fost acolo si a apasat de multe ori pe declansatorul aparatului foto.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

banner animawingsBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!