Australia & Oceania

Ce poti face in Bora Bora, dincolo de plaja

Bora Bora este vestita in intreaga lume pentru lagunele sale cu ape de culoarea turcoazului, intinderi de nisip alb si statiuni turistice de lux. Cu un asemenea cadru de vis, aceasta insula magica este o destinatie ideala pentru toata lumea. Dar poti face mult mai multe aici, in afara de a sorbi un cocktail intins pe sezlong.

Chiar daca plaja e principala atractie a insulei, in Bora Bora poti face multe alte lucruri
Chiar daca plaja e principala atractie a insulei, in Bora Bora poti face multe alte lucruri

[highlights color=”orange”]Plimbari[/highlights]

Mai buna si mai ieftina decat privelistea din elicopter, este panorama pe care o poti admira de pe muntele Pahia (661m), unul dintre simbolurile insulei Bora Bora. Intinderi nesfarsite de ape albastre, golfuri cu nisip alb, lagune impanzite de formatiuni de corali… totul pare ireal de sus.  Ascensiunea este dificila si dureaza in jur de 5-6 ore, dar merita tot efortul. Cea mai dificila parte este cea aproape de final, cand trebuie sa escaladezi o stanca abrupta pana in varf. Un ghid este esential, intrucat traseul nu este foarte bine marcat si greu de urmat – personalul de la hotel te va ajuta sa gasesti un profesionist in domeniu. Suna intimidant? Poti urma poteci mai scurte si ai usoare – ai astfel sansa sa afli mai multe despre flora si istoria acestor locuri.

[highlights color=”orange”]Snorkelling[/highlights]

Lagunele magnifice din Bora Bora au ape limpezi, de culoarea turcoazului, caldute si in care traiesc numeroase specii de vietati marine, de la pesti fluture si pesti papagal, pana la pisici de mare si corali. Cele mai bune locatii pentru snorkelling sunt gradinile de corali care se afla langa recifuri, la sud si vest de insula. Nu trebuie ratat Anau, aflata in interiorul lagunei, unde poti admira spectacolul unic oferit de pisicile de mare, mai ales la orele diminetii.

[highlights color=”orange”]Scufundari[/highlights]

In Bora Bora amatorii de suba diving vor gasi fericirea
In Bora Bora amatorii de suba diving vor gasi fericirea

Vrei sa te aventurezi mai in adancuri? Acum ai sansa sa faci asta. Bora Bora este locul ideal pentru cei care vor sa se initieze in tainele scufundarilor, apele fiind calde si recifurile de corali magnifice. Toate centrele locale de scufundari ofera cursuri pentru incepatori, dispunand de personal calificat, vorbitor de limba engleza. Scufundatorii experimentati vor trai si ei experiente unice, avand sansa de a patrunde in tainele adancurilor. Intra pe www.boradiving.com sau www.topdive.compentru a obtine mai multe informatii.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!