[highlights color=”orange”]7. Haarlem, Olanda[/highlights]

Haarlem - pentru un pic mai multa cultura
Haarlem – pentru un pic mai multa cultura

Desigur e greu sa stai departe de multele placeri pe care ti le ofera orasul Amsterdam. Dar rasplata e imensa pentru cei care vin in Haarlem: artistul olandez din secolul 17, Frans Hals, a pictat aici unele dintre cele mai frumoase tablouri ale sale, pe care le vei putea admira in incinta muzeului ce ii poarta numele. Tot aici poti vedea si orga din Grote Kerk van St Bavo, la care a cantat Mozart in tinerete. Dupa o clatita servita la una dintre terasele de unde poti admira incantatoarea Grote Markt, nu vei regreta ca ai facut aceasta excursie.

[highlights color=”orange”]6. Luxemburg City, Luxemburg[/highlights]

Luxemburg, nu doar un oras "cu bani"
Luxemburg, nu doar un oras “cu bani”

Este ciudat pentru o capitala sa fie necunoscuta din punct de vedere turistic, chiar daca apartine uneia dintre cele mai mici natiuni din Europa. Rar intalnit in itinerariile de calatorie, orasul Luxemburg se mandreste cu contrastele sale, o populatie intelectuala si multilingva si cu unele dintre cele mai frumoase capodopere ale artei moderne. Luxemburg este un oras al celor cu bani, dar aici se afla si alte lucruri de vazut, in afara de banci si oameni imbracati in costum. Fa o vizita la Muzeul MUDAM (www.mudam.lu), rataceste pe strazile orasului si admira privelistea intregita de defilee, vai si paduri. Marimea chiar nu conteaza in cazul acestei nestemate europene.

[highlights color=”orange”]5. La Coruña, Spania[/highlights]

La Coruna, sau Spania la maxim
La Coruna, sau Spania la maxim

La capatul pelerinajului pe faimosul drum al Sf. James, se afla orasul Santiago de Compostela, undeva in nord-vestul Spaniei. La mai putin de 45 de minute distanta se afla un mare oras, La Coruña, cu o istorie bogata, plaje de vis si o viata de noapte iesita din comun. Mergi in piata María Pita pentru a vedea statuia eroinei orasului si fatada grandioasa a Palacio Municipal; chiar in apropiere poti admira turnurile gemene ale bisericii Iglesia de San Jorge. Nu rata Torre de Hércules, un far cu origini romane – admira privelistea de sus si fa o plimbare pe Passeo Maritimo. La apusul soarelui, savureaza cateva tapas in zona Panaderas – iar pentru senzatii tari, alatura-te petrecerii in Santa Cristina, Oleiros.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.