3 Nisip alb – Plaja Crescent, Siesta Key, Florida

Multe plaje se mandresc cu nisip de culoare alba, dar nicaieri el nu este mai alb ca aici. El este alcatuit aici in proportie de 99% din cuart pur, adus de apele curgatoare din Florida din muntii Appalachian. Ceea ce frapeaza la el este textura sa fina, care iti da senzatia ca mergi pe zahar pudra si ceea ce este si mai curios, el nu se incalzeste niciodata indiferent cat de tare bate soarele. La capatul de sud al plajei, la Point of Rocks vei gasi corali si alte formatiuni stancoase, care fac aceasta zona ideala pentru scufundari si snorkeling. Cu toate acestea, se parre ca exista o plaja cu nisip si mai alb – Hyams din  Australia, mentionata in cartea mondiala a recordurilor ca avand cel mai alb nisip din lume.

Siesta Key se afla la 20 de minute de mers cu masina de Aeroportul International Sarasota-Bradenton.

Siesta Key - alb cat cuprinde
Siesta Key – alb cat cuprinde

2 Nisip gri – Shelter Cove, Humboldt County, California

Un singur cuvant poate descrie cel mai bine plaja Shelter Cove: indepartata. Dar merita din plin sa faci drumul pana aici pentru a vedea nisipul de culoare gri, rezultatul anilor de eroziune a stancilor aflate de-a lungul tarmului. Zona este cunoscuta si pentru peisajul sau magnific si pentru viata salbatica din zona protejata King Range, unde traiesc lei de mare, vulturi plesuvi si specia de elani Roosevelt. Pana si Bigfoot insusi a fost vazut rumengand prin padurile de aici.

Din San Francisco ai de mers 4 ore si jumatate cu masina, catre nord, pe autostrada 101, pana in comitatul Humboldt din Carolina de Nord. Shelter Cove se afla de-a lungul “Coastei pierdute”, la o ora distanta de parcul national Humboldt Redwoods.

Nu-i murdara, e doar gri: Shelter Cove
Nu-i murdara, e doar gri: Shelter Cove

1 Nisip multicolor – Plaja Rainbow, Australia

Plaja Rainbow este o intindere mica de nisip, masurand numai 1 kilometru in lungime, dar care merita din plin vazuta pentru culorile sale fantastice. Nu mai putin de 74 de nuante diferite pot fi vazute aici, o combinatie ciudata rezultata in urma eroziunii si oxidarii fierului, fenomene care au loc aici inca din ultima era glaciara. Exista si o poveste romantica trista care sta in spatele acestor culori. Potrivit unei vechi legende aborigene, nisipul a devenit colorat ca rezultat al spiritului curcubeului care s-a prabusit de pe o stanca inalta de 200 de metri, dupa ce a fost invins intr-o lupta purtata pentru o femeie frumoasa, lasandu-si culorile sa zaca pe plaja pentru totdeauna.

Mai multe culori pe Rainbow Beach din Australia
Mai multe culori pe Rainbow Beach din Australia

Plaja Rainbow se afla la trei ore de mers cu masina de  Brisbane, pe coasta  Sunshine, aflata la nord-est de Queensland. Compania Greyhound Australia ofera curse regulate de autocar de la Aeroportul International din Brisbane – pretul pentru un bilet fiind in jur de 114 dolari dus- intors. Alta companie, Premier Motor Services, ofera servicii pe rute similare, de la 60 de dolari de persoana, pentru un bilet dus intors.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.