Europa

Un spa superb, in aer liber: Egerszalók

Egerszalók este un centru spa in aer liber si o localitate cu o populatie de 2311 locuitori, aflata in regiunea Heves din nord-estul Ungariei. Izvoarele de aici produc apa minerala la o temperatura de 68°C, ce provine dintr-un acvifer localizat sub muntele vulcanic Mátra. Centrul spa se afla la 8 kilometri vest de orasul Eger, de unde se poate ajunge cu autobuzul. Egerszalók este localizat la 133 kilometri de Budapesta, in valea raului Lasko, intre lanturile de munti Mátra si Bükk. Aici se poate ajunge usor pe autostrada  M3.

Egerszalók deschidere

Istoria si geografia centrului spa din Egerszalók au facut din aceasta locatie una dintre cele mai mari atractii in materie de spa, din Ungaria. Apele din zona sunt folosite inca din anul 1730, desi actualul centru spa a fost dat in folosinta in 1961. Inainte de a intra in piscinele de aici, apele cu aburi formeaza o serie de cascade in stanca, iar mineralele se formeaza din apa care interactioneaza cu aerul la temperatura din atmosfera. Travertinul de aici se numeste in partea locului “sare”, iar caderea de apa, “Dealul Sarii”.

Nu toate particulele solide dizolvate sunt precipitate. Piscinele de la centrul spa Egerszalók au apa bogata in calciu, magneziu si minerale hidrocarbonate. Cele 17 bazine cu apa interioare si exterioare, au o suprafata totala de 1900 m².

Egerszalók3

In jurul izvoarelor termale se afla paduri de conifere, meri si o plantatie de fagi, pentru care muntii Bükk sunt renumiti. In regiune se produce vinul Egri Bikavér, numit si “sange de taur”, iar cei care vin la centrul spa pot beneficia uneori de combinatia fantastica dintre relaxare si un pahar de vin de calitate.

Centrul spa este legata de Salaris Resort Spa si de hotelul Conference. Pentru cei care nu sunt cazati aici, se percepe taxa de intrare. O parte din izvoarele termale se adreseaza nudistilor.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!