Europa

Baile din pesteri de la Miskolc

Te poti relaxa intr-un bazin exotic, daca vii in vizita la faimosul centru spa din Miskolc (Ungaria). Neobisnuitele bazine din pesteri sunt unice in toata Europa. In afara de cele naturale din pesteri, exista si piscine interioare si exterioare, un parc acvatic, bazine termale si o mica piscina pentru copii. Centrul spa se afla intr-un parc mare, aflat pe malul unui lac.

Apa de aici contine calciu, magneziu, iod, brom si radon, prin urmare centrul spa este recomandat celor cu afectiuni ale sistemului locomotor, reumatism, probleme cu spatele, cu inima sau cu sistemul circulator.

In afara de efectele terapeutice, aici sunt puse la dispozitia turistilor o serie de tratamente, masaje, impachetari cu namol, gimnastica medicala, sauna, solar etc.

bai4

Istoric

Inca din Evul Mediu, istoria suburbiei Miskolctapolca a fost strans legata de cea a orasului Miskolc, desi arheologii au gasit aici multe dovezi datand din epoci anterioare.

In secolul 13, familia Miskóc a construit aici o manastire, cunoscuta sub numele de manastirea Sf. Petru. Membrii familiei au fost ingropati in Tapolca. Din secolul 14 pana in secolul 16, aici s-a aflat o mare abatie, dar atunci cand turcii au invadat Ungaria, acest loc a devenit pustiu. Dupa aceasta perioada, prima sursa care mentioneaza numele de Miskolctapolca, dateaza din secolul 19.

bai2

Cu toate acestea, apele usor radioactive au fost folosite inca din Evul Mediu. Primele cladiri din piatra de aici au fost construite in secolul 18. Dupa aceea, istoria centrului spa continua fara intrerupere. In secolul 20, aici a aparut o adevarata statiune turistica, dupa care in zona au “explodat” hotelurile, restaurantele si barurile, deschise langa complexul termal.  Pestera a fost descoperita in anii ‘30 si a fost deschisa pentru public in anii ’50. De atunci, acesta este unul dintre cele mai populare centre spa din Ungaria.

bai3

Locuri de interes

Dupa o binemeritata relaxare in centrul spa, exista numeroase lucruri interesante pe care le poti vedea si face in imprejurimile suburbiei Miskolctapolca.

Merita sa stai aici cateva zile si sa faci intre timp vizite in orasul Miskolc, dar si in  Diósgyr si Lilafüred.

bai1

Daca vrei sa vezi locuri sacre, nu rata o plimbare pana la vestitul turn al bisericii din Miskolc, care a devenit un adevarat simbol al orasului. Daca vizitezi biserica greaca ortodoxa, care se afla langa biserica Minorite, cei vedea cel mai mare iconostas din Ungaria, sculptat de catre Miklós Jankovics in secolul 18 si pictat de Anton Kuchelmeister. In naos se afla icoana Fecioarei Maria din Kazan, primita din partea Tarinei Ecaterina, aflata in trecere prin Miskolc, in drumul ei spre Viena. Merita sa vezi si biserica calvinista, asa-numita biserica Plan (Deszka-templom). Ea a fost construita in anul 1938 si renovata in 1999, dupa un incendiu ce a afectat serios constructia in anul 1997. Daca iti place stilul gotic, nu rata capela bisercii calviniste, ce dateaza de la mijlocul secolului 13 si care se afla pe un deal de unde poate fi admirat intregul oras.

Daca ajungi in Lilafüred, te poti plimba in locuri romantice. Aceasta zona incantatoare este inconjurata de dealuri cu paduri si stanci, pe malul lacului Hámori. Hotelul Palace si mica asezare de aici au o atmosfera cu totul speciala, dandu-ti senzatia ca parca pasesti pe un taram de basm.

Romantic dar incarcat si de istorie, este castelul medieval din Diósgyr. El este unul dintre cele mai importante monumente din Ungaria, ce dateaza din perioada dinaintea invaziei turcilor, care s-a pastrat pana in zilele noastre. Aici se afla o foarte frumoasa expozitie care prezinta istoria castelului, in Muzeul castelului.

miskolc

Daca vrei sa afli mai multe despre Miskolc si imprejurimile sale, fa o vizita la Muzeul Otto Hermann. Aici vei vedea expozitii care descriu istoria si arta din aceste locuri, precum si exponate cu minerale din Ungaria. In Galeria orasului, vei vedea expuse lucrari apartinand unor artisti contemporani, dar si expozitii industriale, cum ar fi de exemplu cea din vechea topitorie.

In afara de toate acestea, Miskolc se mandreste cu o bogata viata culturala, asa ca inainte de plecare, intereseaza-te despre festivalurile sau evenimentele organizate pe durata sederii tale aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!