[highlights color=”blue”]4 Palaio Frourio (Fortul Vechi)[/highlights]

Fortul Vechi se afla pe o insula stancoasa, in partea de est a orasului Corfu. El dateaza din secolul 6, desi mare parte din ceea ce exista in prezent este in stil venetian, adaugat ulterior si reparat de catre britanici. Locatia a fost initial o peninsula, dar inventivii venetieni au sapat un sant cu apa pentru a o transforma in insula, pentru mai multa siguranta. Gratie fortificatiei de pe insula, Corfu nu a fost niciodata cucerita de catre turci, in ciuda nenumaratelor incercari. Fortul si micul muzeu de aici sunt interesante prin plusul pe care il aduc istoriei acestor locuri, iar in galeria de arta se regasesc picturi ce dateaza din secolul 1, unele dintre cele mai vechi de pe planeta!

Fortul Vechi, pe vremuri pavaza in fara atacurilor
Fortul Vechi, pe vremuri pavaza in fara atacurilor

[highlights color=”blue”]3 Muzica, dansul si folclorul grecesc[/highlights]

Multe restaurante si hoteluri din Grecia organizeaza spectacole pentru turisti, dar ele nu sunt intotdeauna autentice. S-ar putea spune acelasi lucru despre Corfu, dar multe dintre locatiile de aici incearca sa ofere turistilor reprezentatii traditionale, iar in multe cazuri ei pot afla multe despre istoria si cultura insulei, prin povestile spuse de catre performeri. Aceste reprezentatii au loc in tavernele din Corfu si te simti cu totul altfel daca dupa o masa copioasa ai invatat si ceva nou despre locul in care te afli.

Dansuri traditionale in Corfu
Dansuri traditionale in Corfu

[highlights color=”blue”]2 Insula Soarecelui[/highlights]

Aceasta este simbolul orasului Corfu. Deschide orice ghid turistic sau brosura de vacanta si vei vedea o poza cu insula Soarecelui sau Pontikonisi. Este o insula foarte mica, impanzita de vegetatie si care se afla la numai doi metri deasupra apei. Pontikonisi este locul in care se afla manastirea lui Pantokrator. Scarile acestei manastiri seamana privite din afara cu o coada de soarece, de unde si numele acestei insule.

mouse island
Insula Soarecelui, simbol al locului

[highlights color=”blue”]1 Urmareste un meci de cricket[/highlights]

Ramasita a zilelor coloniale britanice, in fiecare vara piata Esplanade gazduieste un meci de cricket care are loc intre jucatorii apartinand clubului de cricket de pe insula si o echipa alcatuita din vizitatori. Aceasta este o marturie extrem de importanta a influentei britanice asupra insulei, din secolul 19, cand pentru aproape 50 de ani Corfu s-a aflat sub protectorat englezesc, inainte de a fi returnata impreuna cu alte insule ioniene, Greciei. Britanicii sunt bineveniti aici, intrucat in perioada in care ei se aflau la putere, acestia au modernizat insula si au contribuit la cresterea nivelului de trai al locuitorilor sai.

Daca intelegi ceva din acst sport... mergi sa vezi un meci de cricket!
Daca intelegi ceva din acst sport… mergi sa vezi un meci de cricket!
[mks_separator style=”solid” height=”3″]
Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

  1. Corfu este una din insulele mele preferate din Grecia. Privelistea din paleokastritsa este minunata.

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.