[highlights color=”blue”]7 Plaja Mirtiotissa[/highlights]

Corfu are o multime de plaje incantatoare, dar favorita in randul turistilor este Mirtiotissa. Farmecul sau sta in inaccesibilitatea sa, fiind o locatie izolata, la care se poate ajunge pe o poteca abrupta, ceea ce inseamna ca putini sunt cei care se aventureaza pana aici. Din orasul Pelekas se poate ajunge la plaja in 45 de minute, plimbarea in sine fiind o incantare, cu plantatiile sale de maslini ce strajuiesc drumul. Ultima parte a drumului este si cea mai greu de parcurs. Din punct de vedere geografic, plaja este foarte interesanta, intrucat valurile si furtunile din timpul iernii curata intreaga plaja ramasa peste vara, in timp ce valurile din timpul primaverii aduc nisip proaspat, pentru a o reface. Plaja este inconjurata de stanci si de paduri de pini, mirt si tufisuri de cimbru. Ea este strabatuta din loc in loc de cursuri de apa proaspata, iar aici exista si o zona naturala de umbra, intinderea de nisip fiind scaldata de soare pe toate durata zilei.

Superba plaja Mirtiotissa
Superba plaja Mirtiotissa

[highlights color=”blue”]6 Paleokastritsa[/highlights]

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Corfu este in parte o statiune turistica si in parte comunitate monastica, ceea ce are ca rezultat o combinatie bizara si neobisnuita. Industria turismului nu a ajuns pana aici, astfel incat locul si-a pastrat intacta salbaticia. Manastirea Panagia Theotokos a fost infiintata in anul 1225, dar cladirea actuala dateaza de la inceputul anilor 1700. Aici se afla un mic muzeu, in parte plin cu exponate religioase si carti si unde este expus si un schelet al unui monstru marin! Principala atractie este plaja din Paleokastritsa, scaldata de ape limpezi si calde, ideale pentru inotat. La fiecare capat al plajei se afla ambarcatiuni care ofera excursii pana la pesterile si grotele din apropiere.

Paleokastritsa: plaja si manastire!
Paleokastritsa: plaja si manastire!

[highlights color=”blue”]5 Aqualand[/highlights]

Trebuie sa stii dinainte despre Aqualand, pentru ca daca tu nu stii si copiii tai da, s-ar putea sa ai probleme! Este unul dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din Europa si se afla la 7 kilometri distanta de Corfu, dar se poate ajunge usor aici, din orice parte a insulei ai veni. Parcul este imens avand o suprafata de peste 70000 de metri patrati si parcare gratuita. Toboganele sunt inovative si sunt impartite pe categorii, de la usoare pana la foarte abrupte.

Renumitul Aqualand din Corfu
Renumitul Aqualand din Corfu
[mks_separator style=”solid” height=”3″]
Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

  1. Corfu este una din insulele mele preferate din Grecia. Privelistea din paleokastritsa este minunata.

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.