Obiceiuri in lume

10 gesturi tabu din intreaga lume

Arunca o privire pe lista ce urmeaza pentru a stii ce gesturi tabu (pentru altii) sa eviti in calatoriile tale viitoare!

1. In anumite zone ale Asiei si in Thailanda, este tabu sa bati pe cineva peste cap. Capul este considerat sacru si este bine sa eviti si sa nu comunici clar cu ceilalti oameni.

2. Grecii nu-ti arata niciodata palmele. Exista un singur lucru care poate fi mai insultator decat sa-i arati palma cuiva si acela este sa le arati pe amandoua! Ai grija daca iti folosesti vreodata mana pentru a indica ceva, palma sa fie indreptata catre tine!

3. In Marea Britanie este foarte important sa fii atent cand folosesti semnul cu doua degete facut celebru de catre Winston Churchill. Daca ai cele doua degete si palma indreptate catre interior, asta este o insulta, la fel de mare ca atunci cand arati degetul mijlociu, in majoritatea zonelor din lume.

4. Semnul cu degetul mare ridicat care inseamna “perfect” in Marea Britanie, este foarte ofensator pentru cei din Orientul Mijlociu, Africa de Vest si America de Sud. In anumite parti ale Europei, poate avea si alte semnificatii, asa ca este probabil un gest de evitat!

5. Semnul “OK” in care degetul mare si aratatorul formeaza litera “O” este foarte ofensator in Brazilia si trebuie evitat cu orice pret.

6. A manca cu stanga si a oferi cadouri cu stanga este un gest ofensator in majoritatea tarilor lumii.

7. In multe tari musulmane, este interzis contactul vizual cu cei de sex opus, stransul mainii sau atingerea de orice fel.

8. In Filipine, miscarea mainii cu degetul aratator curbat, este privit ca un gest de joasa speta, care se foloseste numai pentru caini.

9. Atingerea unui dinte cu degetul mare (in timp ce spui “cutta” – dragut) este un gest ofensator si la fel de detestat precum cel cu degetul mijlociu ridicat.

10. Un pumn strans cu al doilea si al cincilea deget ridicate, este gestul favorit in randul starurilor rock, dar pentru greci, italieni si spanioli, inseamna si ca nevasta ta se culca cu alt barbat!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!